G Watch'ta yazılımla düzelen donanım hatası!

CHIP Online
08-08-2014, 12:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

LG, akıllı saati G Watch'daki donanımsal bir sorunu, yazılım güncellemesiyle düzeltti! Nasıl mı?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/g-w ... m-hatasi_48763.html

Görünene göre, yazılım güncellemeleri günümüzdeki hemen her şeyi çözebilme yeteneğine sahipler. LG'nin G Watch ürünü şarj bağlantıları sebebi ile oluşan hızlı bir aşınma evresine girmekteydi. Android Wear ile çalışan akıllı saatin erken kullanıcıları, saatin aşınma süresinin bir haftaya kadar inebildiğini söylediler. En iyi durumlarda, oluşan bu aşınma sadece bağlantıların renklerinin açılmasına sebep oluyor. Ancak bazı kullanıcılar, oluşan bu aşınma yüzünden saatlerinin şarj olamaz hâle geldiğini söylüyorlar. Firmanın bu aşınmayı engellemek için kullandığı yöntem ise, genel bir yazılım güncellemesi yayınlamak oldu.


LG'nin yayınladığı güncelleme, ürün şarj olmaz iken bağlantı noktalarında bulunan akım iptal ediliyor. Firmanın söylediğine göre, güncelleme öncesinde bulunan bu "ekstra akım" sorunu, insanlara herhangi bir zarar verecek bir sonucu bulunmuyor. Yayınlanan güncelleme ile bu akımın durması, metalin terli deriye dokunması ile oluşan ve metalin aşınmasına sebep olan kimyasal etkileşimi durdurması gerekiyor.


Eğer bu yazılım güncellemesi planlandığı gibi işlerse, LG, garanti isteklerinden oluşacak olan büyük bir masraftan kurtulmuş olacak.


The Verge'e gönderilen bir e-posta aracılığı ile LG sözcüler,i bazı G Watch'lardaki bağlantıların sorunlu olduklarını kabul etti. Yayınlanan güncellemenin bu sorunu gidermesi gerekiyor ancak sözcünün söylediğine göre, çözülemeyecek kadar hasar almış olan saatlerin kullanıcıları, saat sağlayıcılarına giderek, saatlerini değiştirebilirler...

Tüm Konu: G Watch'ta yazılımla düzelen donanım hatası!

Kaynak: www.chip.com.tr