g.asdafdgfgf.com/ads.js hakkında soru

birgaripaskbestesi
16-01-2008, 11:08   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
43 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2005

Merhaba, internette sayfalara girişte http://g..asdafdgfgf.com/ads.j.s sayfasına gitmeye çalışıyor ve bilgisayarımda yüklü olan Kaspersky erişimi engellediğini söylüyor. Kaynak kodlara baktığımda
<SCRIPT LANGUAGE="javascript1.2" SRC="http://g.asdafdgfgf.com/ads.js

satırının kaynak kodlarının en üstüne otomatik geldiğini gördüm. Bilgisayarı tarattım, regeditten arattım ama sorunu çözemedim. Bu sorunu nasıl çözerim bilgisi oaln varmı :)

Son Düzenleme: Raistlin ~ 16 Ocak 2008 11:13
Papatyasever
16-01-2008, 13:35   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
448 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2007

Sistemine virüs ya da spyware bulaşmış ve bu virüs seni otomatik olarak o siteye yönlendiriyor. Bundan emin olmak için yazdığın kaynağı adres satırına yapıştırdım (sisteminin güvenliğine güvenmeyenler denemesin) ve git deyince sitede trojan olduğu için yüklemeyi iptal etmem gerektiğine dair uyarı aldım. Eğer bilgisayarın otomatik olarak trojan yayan bir siteye yönlendiriliyorsa bunun spyware ya da virüsten başka açıklaması olamaz. Öncelikle bilgisayarını güvenli modda tarat. Sonra spyware doctor tarzı iyi bir anti-spyware yazılımıyla sistemini tarat. Antivirüs taraması nasılsa yaptım diyerek bu işi ihmal etme çünkü anti-virüsler spyware bulmak için tasarlanmamıştır. Bu işi uzmanına bırak..