Galaxy Note tutmaz demişlerdi; ama...

CHIP Online
11-09-2013, 12:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

İlk Galaxy Note çıktığında "tutmaz" diyenler, bakalım şimdi, bu haberden sonra ne diyecekler?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/gal ... erdi-ama_42559.html

Resimlerle: Dev ekranlı cepler: Piyasadakiler ve gelecekler!

Büyük boyutlu telefonların "kalas" diye adlandırıldığı günleri hatırlıyor musunuz? Peki ya birkaç yıl önce ortaya çıkan dev ekranlı Samsung Note'un ilk çıkışında aldığı tepkileri, bu kadar büyük telefonların anlamsız olduğu eleştirilerini?


Neyse ki rakamlar gerçeği çok çabuk ortaya çıkardı. 2011 sonunda ortaya çıkmasından beri Galaxy Note markalı tablet - telefon hibritleri tam 38 milyon adet satılmış durumda. Bu satışların 28 milyon adedi ise 2012'de gerçekleşmiş. Bir karşılaştırma yapmak gerekirse, Nokia, geçen yıl 27 milyon adet Lumia satmış. Bu da phablet'lerin standart bir akıllı telefon modeli kadar popüler olduğunun ispatı. 


Elbette phablet'lerin bu başarısı, diğer telefon üreticilerinin de gözünden kaçmış değil. Tüm telefon üreticilerinin artık bir phablet modeli ya bulunuyor ya da piyasaya çıkmak için gün sayıyor. Kullanıcıların, büyük ekranlı telefonların üzerinde içerikleri çok daha rahat okuyabilmesi veya rahat içerik üretebilmesi, onları gittikçe daha popüler yapıyor.


2014'te phablet satışlarının daha da artması bekleniyor. Galaxy Gear gibi akıllı saatler de, iri ekranlı telefonları sürekli ellerinde taşımak istemeyenlere yardımcı olacak akıllı bir aksesuar olarak phabletleri destekleyecek gibi görünüyor.

Tüm Konu: Galaxy Note tutmaz demişlerdi; ama...

Resimlerle: Dev ekranlı cepler: Piyasadakiler ve gelecekler!

Kaynak: www.chip.com.tr