Galaxy S III hız testleri rakiplerini korkuta

CHIP Online
25-04-2012, 13:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

İnternette bir süre görünüp yok olan hız testinde Galaxy S III bakın neler başarıyor...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/gala ... -korkuta_33280.html


Resimlerle: Her yönüyle Samsung Galaxy Nexus!

Kısa bir süreliğine internete sızan Galaxy S III (Samsung'a göre "Sonraki Galaxy") hız testi sonuçları, cebin iPhone 4S ve hatta dört çekirdekli HTC One X'i bile geçtiğini ortaya çıkardı. Tabi, sızan görüntüler gerçekse.

GLBenchmark'da görünen hız testi sonuçları, Galaxy S III'ün model numarası olduğu düşünülen GT-i9300'e ait. Sonuçları şu an siteye giderek görmek mümkün değil, ancak aşağıdaki erkan görüntüsüne göre Samsung'un rakiplerinin endişlenmesi gerekiyor.

Sonuçlara göre Galaxy S III, işlemci gücünde ve grafiksel özelliklerde iPhone 4S ve HTC'nin yeni dört çekirdekli cebi One X'i geride bırakıyor.

Galaxy S III'ün de One X gibi dört çekirdekli bir işlemciye sahip olması, Amazon.de'de ortaya çıkan (şüpheli) girdiye göre 4.7 inç Super AMOLED ekranla gelmesi bekleniyor.


Tüm konu: Galaxy S III hız testleri rakiplerini korkuta

İzleyin: Yeni Galaxy Teaser

Resimlerle: Her yönüyle Samsung Galaxy Nexus!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Bu sonuçlar gerçekten Galaxy S III'e ait olabilir mi?

bosluk
25-04-2012, 22:21   |  #2  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2006

Görüntüleri bilemem, ancak bildiğim birtek şey var, o da ne kadar çekirdek ve ne kadar hafıza zart zurt olursa olsun sistem olarak Android'in ios'un yanında çok beter bir sistem olduğudur. Epeydir denemiyordum tabletleri, bu hafta ayrı ayrı standlardan tegra'sı aypedi yenisi eskisi galaxy'si iconia'sı piyasadaki neredeyse tüm tabletleri kontrol ettim. Dokunmatik algılama, hız, aynı anda onlarca şey açma, ekran parlaklığı ve görünümü ile kullanılabilirlikleri bakımından. Açıkca diyebilirim ki gönlüm ücretsizlik, geliştirilebilirlik, flash desteği veya avi/mkv direkt oynatımı bakımından Android dese de, saydığım tüm bu özellikleri en iyi biçimde, üstelik de çok daha kısıtlı işlemcisi ve belleğiyle gösteren yine ipad oldu. Bir kere hem parlaklık, hem de görünen resim olarak diğer hiçbir ekran eline su dökemiyor hala. Görüntüler çözünürlük şudur budur teknik saçmalıklarla uğraşmazsanız Android'in tüm modellerinden iyi gözüküyor bir kere. Aynı anda onlarca şeyi şakadak şukadak açsanız bile alette hiçbir yavaşlama ve takılma olmazken, kendinin iki katı işlemcili Android nal toplamaya başlıyor iki üç şeyi aynı anda açıp kapayamayınca. Ek olarak dokunmatik kısmı tabletler arasındaki en pahalı sony ve galaxy'de bile (hatta yine 10 parmak ve klavyeli asus da dahil buna) yavaşlama yaparken, sadece 5 parmak tıklamasını aynı anda yakalayan (yine tam teknik nedir bilmiyorum, sadece üzerinde gelen org programında aynı anda 5 tuşa basabildim ipadde) apple'da hem geçişler seri, hem de nereye tıklamak istediğinizi anlıyormuş gibi bir havası var (aynı hissi ilk çıkan ifon'da da hissetmiştim).

Şimdi apple kullanıcısı da ondan süper diyor diyebilirsiniz ama hayır. Elimdeki telefonlarımın hepsi android, kardeşim android kullanıyor, eşim öyle, bilgisayarlarım bir dönem ek bir dizüstüm apple olsa da şu anda hem masa hem de dizüstüm pc. ios sistemini canavar gibi bilmişliğim de yok. Hatta aylardır Asus TF700'ü bekliyorum gelse de alsam diye. Sadece saatlerce yanyana tablet denemelerimin sonucu bu şekilde.

Bence tablet almadan önce hiç işlemcisi şudur remi budura aldanmayın, gidin ipad ile birlikte deneyin düşündüğünüz modeli. İçinize siniyorsa alın. Ama kalıbımı basıyorum ki alacağınız cihazın ister işlemcisi 2 ghz, ister ekran kartı tegra 10, ister rami 3-4 gb, isterse de markası hede hödö olsun, ayped'in niye ayped olduğunu birebir deneyimlemek en azından birazcık da olsa kafanızı karıştıracaktır. Şu anda hala daha asus'un modelini bekliyor olmama rağmen benim kafam karıştı cidden. Flash desteği ve avi/mkv oynatımı yapılırsa birgün (belki bu jailbreak kırma işlemi yapıyordur bunu, henüz tam araştırmadım detaylı) hiç donanımların d'sini bile verimli kullanmayı beceremeyen androidle uğraşmayıp direktman ios'a geçeceğim.

PCPCPCPCPCPCPCPCPC
29-04-2012, 01:05   |  #3  
Üye
Teşekkür Sayısı: 1
64 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2009

hızı ve performansı sevenlerin tercihi