Galaxy S5'in müthiş kamera işlevi: Hız

CHIP Online
27-02-2014, 15:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Galaxy S5'in en önemli yeniliklerinden bir tanesi, işte sunduğu bu müthiş özellik!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/gal ... levi-hiz_45634.html

Resimlerle: Ve karşınızda Galaxy S5!

Samsung'un akıllı cep kameralarında en önde gittiği söylenemez. Ancak Galaxy S5'le birlikte firma, önemli bir adım atıyor.


Bahsettiğimiz atılım, Galaxy S5'in kamera sensörünün artan megapiksel sayısı değil. Yeni cebin "phase-detect" adlı işlevi, kameranın sadece 0.3 saniyede odaklanmasını sağlıyor. Samsung'a göre dünyanın en hızlı odaklanan cep kamerası, Galaxy S5'inki ve bu, kamerayı kullanma şeklinizi değiştirebilir.


Düşük ışık kalitesi her ne kadar önemli de olsa bu alanda çok büyük bir gelişme henüz yok. Ancak şimdiye kadar çok bahsedilmeyen kamera hızı, aslında önemli bir faktör. Birkaç saniye içinde yakalamak istediğiniz anı, örneğin yakınlardan geçen bir kuşu ancak hızlı bir kamerayla yakalamanız mümkün.


Peki Galaxy S5 nasıl bu kadar hızlı odaklanıyor? Phase-detect otomatik odaklanmada sadece kontrast yerine, sensörlere gelen gerçek ışık algılanıyor. SLR kameralarda kullanılan, aynasız kameralarda henüz yer edinmeye başlayan bu "melez" sistem, çok hızlı odaklanmaya izin veriyor. Phase detection, kameraların odaklanmaya çalışırken harcadığı zamanı ortadan kaldırıyor.


Galaxy S5'teki bu özellik kulağa çok hoş geliyor ve kısa testimizde başarılı olduğunu da gördük. Ancak gerçek hayatta nasıl çalıştığını elimize ulaştığında test edebileceğiz.

Tüm Konu: Galaxy S5'in müthiş kamera işlevi: Hız

Resimlerle: Ve karşınızda Galaxy S5!

Kaynak: www.chip.com.tr