Galaxy Tab yine durduruldu

CHIP Online
28-06-2012, 16:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Apple ve Samsung arasındaki büyük savaştan bir yasaklama daha çıktı... İşte yasaklanan son Galaxy!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/gal ... rduruldu_34499.html

Resimlerle: Patenti alınan en "garip" icatlar

Apple, Galaxy Tab 10.1'in satışlarını durdurmak için açtığı davanın ilk aşamasını kazandı ve ABD'de cihazın satışları durduruldu. Samsung kararı temyiz etmeye hazırlanıyor. Bu çekişme nedeniyle Samsung, işin başından beri Galaxy serisindeki donanımların satışı konusunda sorun yaşıyor.


Örneğin Avustralya'da Galaxy Tab 10.1, normal bir şekilde satılmadan önce iki defa yasaklanıp serbest bırakılmıştı. Avrupa'da da benzer sorunlar yaşayan şirket, cihazı Almanya'da satabilmek için bir revizyon yapmak zorunda kalmıştı.


Davaya bakan hakim Lucy Koh, kararın ardından şu açıklamayı yaptı: "Bu durdurma kararı nedeniyle Samsung'un satışlarında düşüş yaşayacağı kesin, ancak mahkemenin bulgularına göre Apple'ın, patentlerini ihlal eden bu cihazların satışından göreceği zarar, Samsung'unkinden çok daha fazla".


Samsung'un mobil operatörlerle yapılmış anlaşmalar yüzünden doğacak zararlara dikkat çekmesi üzerine Yargıç Koh "Samsung, patentleri ihlal eden ürünler üzerinden yaptığı iş anlaşmalarının bozulmasından şikayet etme hakkına sahip değildir" dedi.


Samsung'un Apple'a ait olan D'889 patentini ihlal etmediğini kanıtlaması durumunda Apple 2.6 milyon dolar kefalet ödemeyi ve şirketin zararlarını karşılamayı kabul etti.

Tüm Konu: Galaxy Tab yine durduruldu

Resimlerle: Patenti alınan en "garip" icatlar

Kaynak: www.chip.com.tr