Garanti Bankası - Güvenlik mi ? Rezalet mi ?

Banned
20-06-2006, 03:15   |  #1  
OP Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
16 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2006

GARANTİ BANKASI MERTER ŞB. REZALETİ - ŞİKAYET VAR –

Garanti Bankasında mevcut hesabımdan para çekmek üzere Merter Şb. ne gittim, Öncelikle veznedar bayan kimlik doğrulamak için bir kaç soru sordu ( Anne kızlık soyadı, Baba Adı, Ev Adresi, İş Adresi Vb..) sorulara düzenli olarak cevap verdim, gerekli güven ortamının sağlandığını düşünüyordum ki veznedar hanım hesabımın bulunduğu (Bahçelievler Şb.) den teyit alacaklarını söyledi, bu öneriyide kabul ettim ve işlemin hızlanması için bahçelievler şubesini aradım müşteri temsilcim Arzu hanım ile görüştüm, yarım saat lık bir süreçte gerekli mail gönderildi, işlemler yapıldı ve ben artık paramı alabilirim düşüncesine girmiştim ki, hesabıma belirli bir miktar havale yapan müşterilerimden de teyit almaları gerektiğini söylediler (artık sinirlenmeye başlamıştım) tam bir buçuk saattir bankada kendime ait bir parayı çekmek için uğraşıyordum, müdür beye çıktım, müdür bey her şeyin müşterilerimizin  güvenliği için olduğunu söyledi, Hesabıma havale geçen arkadaşları aradım ve teyit işlemlerini hızlandırdım, fakat Garanti Bankası Merter şubesini hala güvenli biri olduğum konusunda tatmin edemedim çünkü 12 yıl önce aldığım ehliyetim deki imza şu anki imzamı tutmuyor muş. Allah bana sabır versin Garanti bankasına da akıl versin. Bankada paramı çekmek için tam 3 saat birilerinden teyit bekledik, Bütün işlerim aksadı müşterilerime gidemedim, 3 saatin sonunda veznedar Şule Hanım paramı verirken kafası öne eğik gizli bir tebessüm ile  halime gülüyordu, psikolojik bir rahatsızlığı olduğunu düşündüm, müşteri memnuniyeti dedikleri böyle bir şey ise lütfen kalsın, ben almıyım.. Bana en çok dokunan şey, Bahçelievler şubesini aradığımda müşteri temsilcim dedi ki "Cengiz Bey ödemenizi yapmamaları için hiç bir sebep yok ki.." demek ki kurumsal hizmetlerde bile veznedarın ruh hali biz müşterilerin tüm işlerini aksata biliyormuş. Veznedar Şule Hanımın olayları kişiselleştirdiğini ve benimle adeta inatlaştığını düşünmeye başladım..

SONUÇ:
Güvenlik bir yere kadar çok iyi fakat bir yerden sonra müşteri memnuniyetini yok ediyor ise ve müşteriye zaman + para kaybettiriyor ise hatta kaybettiğimiz zamanın stresi ile veznedar ile aranızda bir inatlaşma başlıyor ise demek ki veznedar sizi 3 saat süründürür :)) bu arada Garanti Bankası da müşteri kaybetmeye devam eder..

SeRBoY_WHiTe
20-06-2006, 12:22   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
390 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2004

Benzer bir olay(cok şükür daha hafifinden, gerçi benim işim sizinkinden de basitti) benim başıma geldi. Bankamız ise bu sefer İş Bankası. Hesabımdan para cekmek için banka cüzdanımı ve kimliğimi verdiğim görevli bayan kimliğimdeki kısa saçlı halimle şimdiki uzun saçlı halimi bir turlu birbirine benzetemedi. Akabinde macera başladı tabi. 6-8 defa imza attırıp attırıp kontrol etti pc'den 4 yıl once hesap açarken attıpım imza ile. Kesmedi klasik soruları sordu. Allah'tan sıkıldı sanırım son olarak ev adresimi soraraktan parayı cekmeyi başardım.

Tüm bu cilenin ana sebebi ise iptal edilen banka kartımı yeniden çıkartmak için sadece kartı aldığım şubeye muracaat etmem gerekliliği. Yani suan yasadığım sehirdeki bankaya muracaat edip kart cıkartamıyorum.

Bu olay tekrar yasanmasın diye de bir daha o subeye gitmedim. Yeni subedeki bayanda daha bir göz-nizam olacak ki benim ben olduğumu bir bakışta anlayabiliyor :) ...

Sonuc: Nitekim isimler farklı ama muamele aynı... :)

Son Düzenleme: SeRBoY_WHiTe ~ 20 Haziran 2006 12:38
TT06
20-06-2006, 18:13   |  #3  
TT06 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
726 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2004

Arkadaşlar birde bankadakilerin yerine düşünün onların çokmu hoşuna gidiyor size 2 saat geç vermek parayı,yada kendilerinemi kullanıyorlar o parayı..Sizin kimliğinizle birisi sizin hesabınızdan para çekseydi ve(ki anne kızlık soyadı fln bunlar artık çabucak bulunan şeyler) siz çok daha büyük zarara uğrasaydınız(umaım hiç kimseye olmaz) ozmnda bankayı çabucak parayı veridiğini söyleyecektiniz..ayrıca 1. arkadaşımızında ehliyete attığı imza ile yeni attığı imzanın kafa karıştırması gayer doğal..bu imza forumdaki imzalarımız değilki sonuçta bi çok yerde maddiyatımız bu imzaya bakıyor(sözleşmeler vs.)bence bakalara olan kızgınlığınızla yazdığınız şeyler..

tolga2207
20-06-2006, 18:45   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
793 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2006

İmzaların ve resimlerin tutmaması çok büyük bir problem arkadaşlar. Bu tip şeylerin olması normal. TT06'nın da belirttiği gibi sizin de başınıza gelebileceğini düşünün.

SeRBoY_WHiTe
20-06-2006, 19:20   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
390 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2004

Arkadaslar benim burda dikkat cekmek istediğim. Bilmem ne kadar ciromuz var. Bankacılıkta felanca sıradayız diye yeri geldiginde kasılan bankacılık sektorumuzun guzide uyelerinin hala kullandıkları ilkel yontemlerin musterileri nasıl magdur edebileceğini gostermek.

Size gore bunlar normal olabilir. Ama guvenilirligi tartısmalı yontemlerle birde sucluymus gibi muamele edilmesini ben : "amma da titizlermis", "benimde basıma gelebilir" gibisinden bir yaklasımla ortbas ettirmem ki kullanılan teknikler ancak  bu kadar ilkel olabilir.

Ayrıca insanın zamanla fiziksel goruntusu degisebilir. Kimlik bilgilerine ulasmak ise sizinde belirttiginiz gibi cok basit artık. E o zaman teknikteki onca ilerlemeye ragmen hala ilerleyemeyen bankacılık sektoru mu suclu? Yoksa ucretini odediği hizmeti dahi dogru durust alamayan musteri mi? Kararı siz verin...

Son Düzenleme: SeRBoY_WHiTe ~ 20 Haziran 2006 19:24
tolga2207
20-06-2006, 23:21   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
793 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2006

Bankalar haklı demiyoruz ki. Güvenlik için birkaç saat canınızı sıkmışlar. Olmaması gereken bir durum ama olması da öyle çok tepki verilecek bir durum değil diyorum. Şu kadar ciromuz var, bu kadar müşterimiz var diye kasılırlar ama dediğin gibi hizmete gelince işler yürüsün yeter mantığıyla hareket eden çok banka var. Yani bir düşün bakalım, bankalar hiç yaş tahtaya basar mı?

SeRBoY_WHiTe
20-06-2006, 23:36   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
390 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2004

Wallahi tolga ben meramımı dile getirdim. Herkezde kendi dusuncesini soylemekte serbest tabi. Ama bana ters bu durumlar...