Garantili Laptopların İç Temizligi Ücretlimidir ??

Kemal Dogan
04-07-2011, 19:11   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
200 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

Merhaba Arkadaşlar

Benim hala garanti kapsamında olan bir Toshiba laptopum var.Yaklaşık 10 aydır kullandıgımdan içinde biriken tozlar yüksek sıcaklık problemiyaratıyor ve fandan da yine biriken tozlar nedeniyle yüksek ses geliyor.Laptopumu Kadıköy’deki Toshiba servisine götürdügümde benden temizlik için 40TL servis ücreti istediler. Bu normal bir uygulamamıdır, diger markalarınservisleri de bu tür temizlikleri ücretli mi yapıyor.

Bir de laptopu satın aldıgım Gold Bilgisayar'dan bana egerlaptopun içini açarsam bunun makineyi garanti kapsamı dışında bırakacagınısöylediler. Bu dogrumudur, böyle bir şey yapmaya kanunen hakları var mıgerçekten. Toshiba teknik servisinin bir fişini okudum, laptop vidalarındaaçmaya yönelik aşınma görülürse bunun garantiyi bitirecegi yazılmış. Bu nasılbirşeydir yav, diger markalarda da böyle bir şey var mı merak ettim.

Teşekkürler

Ozan DEMİR
04-07-2011, 19:42   |  #2  
Ozan DEMİR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
318 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2011

evet kendin açmaya kalkarsanız garanti dısı kalıyor makineler ücretlendirme konusunu bilemicem

berkaytunali
04-07-2011, 19:43   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
104 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2010

bildiğim kadarıyla Casper da açılınca garanti dışı kalıyo bi bant var koparıldığında garanti dışı diye felan filan o yoksa sorun yok diye biliyom benim asusu açtım içerde parmak izide kaldı ama garanti pek sağlıklı değil zaten :D ben olsam açar temizlerdeim ama sen bilirsin

vmesut
04-07-2011, 19:51   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
264 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

ben lenovo kullanıcısıyım ben de tozlanmadan dolayı aramıştım servisi ve arka kapağı açabileceğim söylendi çünkü kullanıcı bilgisayarın RAMini ve SABİT DİSKİNİ değiştirebilir bunların değişimi için arka kapağı açılması zorunlu olduğundan garantiyi etkilemez dendi. Dolayısıyla arka kapağı açtım ve fana baktım toz filan görünmüyordu servise gönderdim değiştirmişler fanı, herhangi bir ücret de istemediler.(bu arada sadece arka kapağı açtımonun dışında herhangi bir iç vidaya dokunmadım.)