Gates'ten Google'ın balon projesine eleştiri!

CHIP Online
12-08-2013, 12:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Bill Gates, Google'ın büyük merak uyandıran ilginç internet projesiyle adeta dalga geçti...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/gat ... elestiri_41981.html

Resimlerle: 1987'den bu yana Bill Gates!

Google, Haziran ayında duyurduğu yeni balon projesiyle interneti dünyanın her yerine ulaştırmayı amaçladığını göstermişti. Uzaktan kontrol edilebilen balonlar 20 kilometre yükseklikte asılı kalacak ve gökyüzünde bir ağ oluşturacaklardı. Böylelikle internete bağlanamayan bölgelere 3G bağlantısı sunulacaktı.


Google, Project Loon sayesinde çok daha fazla kişinin tıbbi bilgilere ulaşabileceğini, bunun hayat kurtarabileceğini savunuyor. Ancak üçüncü dünya ülkelerine yardım etme konusunda son derece tecrübeli olan Microsoft yönetim kurulu başkanı Bill Gates, Project Loon'un sağlık konusundaki faydalarından şüpheli.


Bloomberg Businessweek'e konuşan Gates, şunları söyledi: "Sıtmadan ölürken sanırım yukarı bakıp bu balonu göreceksiniz. Ama bu balonun size nasıl yardım edeceğini bilmiyorum. İshal olan bir çocuğu iyileştirecek bir web sitesi de yok. Dijital devrime yürekten inananlardanım. Büyük sağlık hizmeti merkezlerini, okulları birbirine bağlamak iyi şeyler. Ancak düşük gelirli ülkelerde bunun ne kadar işe yarayacağı tartışılır. Tabi, sıtma için direkt olarak bir şey yapacağınızı söylüyorsanız, bu ayrı bir konu."


Gates, Google'ın Google.org yoluyla gerçekleştirdiği hayırsever işleri de eleştirdi. Google.org'un başta kendisine koyduğu hedeflerin oldukça geniş olduğunu, ancak Google'ın bu hedeflerin bir kısmını kırptığını söyleyen Gates, şunları ekledi: "Şimdi sadece temel işi yapıyorlar. Bu iyi. Ancak sadece temel işi yapanlar, yoksulları kurtarmayacak."

Tüm Konu: Gates'ten Google'ın balon projesine eleştiri!

Resimlerle: 1987'den bu yana Bill Gates!

Kaynak: www.chip.com.tr