Gecenin bombası: WhatsApp, artık Facebook'un!

CHIP Online
20-02-2014, 01:17   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Facebook, belki de 2014'ün ilk büyük bombasını patlattı! İşte kimsenin beklemediği müthiş hamle.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/gec ... ebook-un_45521.html

Resimlerle: En yaratıcı 25 Facebook kapak fotoğrafı!

Facebook, yaptığı resmi açıklama ile, popüler mobil mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ı satın aldığını duyurdu. Tam 16 milyar dolar karşılığında gerçekleşen satın alma işlemi sorasında Facebook, dünyanın belki de en popüler mesajlaşma platformunu eline geçirmiş oluyor.


"Bu adımımızla birlikte, dünyaya sunduğumuz iletişim hizmetlerimizin daha da hızlanacağını biliyoruz" şeklinde bir açıklama yapan Facebook, bugüne kadar görülen en önemli satın almalardan birine de imza atmış oluyor.


WhatsApp, Facebook'un içerisine dahil edilmeyecek ve bağımsız bir platform olarak yoluna devam edecek. Şirketin ortak kurucusu ve CEO'su Jan Koum ise, FacebooK'un yönetim kuruluna dahil olacak.


Aslında bu satın alma, Facebook için bir ilk değil. Dev sosyal ağ, 2 yıl önce de, 1 milyar dolar karşılığında Instagram'ı satın almıştı. O dönem için önemli bir olay olan Instagram adımı, bugün, 16 milyon dolarlık anlaşmanın yanında tabii ki sönük kalıyor. Yine de Instagram'ın satın alınması, Facebook adına çok büyük bir işti; bunu kabul etmeliyiz.


Bu arada, Facebook Messenger'ın da ayrı bir platform olarak yaşamayı sürdüreceği söyleniyor. Yani Facebook, hem WhatsApp ile, hem de Messenger ile iki ayrı platformu aynı anda elinde tutuyor olacak. Tabi yakın gelecekte, iki platform arasında bir bağ kurulması, herhalde kimseyi şaşırtmayacaktır...

Tüm Konu: Gecenin bombası: WhatsApp, artık Facebook'un!

Resimlerle: En yaratıcı 25 Facebook kapak fotoğrafı!

Kaynak: www.chip.com.tr