Geçersiz tablo hatası ile bilgisayar kurulumu yok

Burgut
17-02-2009, 09:12   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
237 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2005

Sistemim:

2 gb ram (aynı marka ve aynı model)
250 gb seagate HDD (110+40+ 80)
AMD Atlon 4200+
Saphire 2600xt ekran kartı
Skystar2 uydu kartı
Generic multimedia okuyucu
MS kablosuz klavye + fare

Geçen hafta bilgisayarıma wmware kurdum ve bunun üzerinden ubuntu çalıştırdım. Bundan sonra bilgisayarım takılmaya başladı. Ben de bilgisayarım üzerinde yazılımsal bakımlara ve temizliklere başladım. Takılmalar devam edince ben de format attım ve üzerine daha evvel aldığım Acronis yedeğini kurmaya çalıştım. Ancak maalesef bilgisayar çöktü. Dün bütün akşam uğraşmama rağmen Windows XP'yi makineme kuramadım. Ön yüklemeleri yapıp F ile şekillendirme yaptıktan sonra bir sonraki kurulum aşamasına geçmeden maalesef aynı ön yükleme işlemlerine başlıyor. BIOS'tan defalarca kontrol ettim. 1.Boot Device'ı CDROM yaptım ve hatta kaç defa da HDD yaptım. Ne zaman HDD 1.device olsa "geçersiz bölüm tablosu" şeklinde siyah ekran geliyor. Kurulum esnasında birkaç kere de mavi ekran aldım. Bir sürü olasılıktan bahsediyor, ama bunların hepsi bana şu an için külfet. Daha olmazsa D sürücüsündeki bilgileri yedek harddiske almaya çalışıp sonra bölümlemeleri tekrar yapmayı deneyeceğim. Ancak bundan evvel yapabileceğim neler var? Lütfen acil bilgi veriniz.

ramazandemiray
17-02-2009, 10:26   |  #2  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
52 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

ztn başka işletim sistemi kurmayı denemişsin hdd deki bilgileri başka pc ye yedekle ve HDD fdisk çek daha sonra bütün bölümler silinerek işletim sistemini kurabilirsin...

olusum55
17-02-2009, 11:16   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2009

tüm belgelerini yedekle önce fdisk çek sonra xp kur bilgisayarına tekrar diskini kullanabilirsin.büyük ihtimalle bootsectör oluşmuş hdd de

Burgut
18-02-2009, 09:21   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
237 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2005

dün d sürücüsündeki belgelerimi yedekledim. chkdsk, fixmbr, fixboot yaptım nafile... d sürücüsüne de kurulmuyor xp. fdisk yapmak için de bu programcık lazım oldu, onu da bugün eve götürüp fdisk yapmayı deneyeceğim. son çare olarak vista kurmayı deneyeceğim. o da olmazsa ruhuna fatiha.. yapacak bişey yok maalesef. kullanabilirsem de yedekleme birimi olarak kullanırım artık. ama bu tür sorunlar neden oluşur, iyice araştırmak lazım. CHIP dergisi editörleri bu konuları dergiye yazsalar, Mİcrosoft ile iletişime geçip destek alsalar hem aynı konuları dergide önümüze getirip durmazlar, hem de bizler de sorunlarımıza gerçek çözümler üretiriz. tavsiyelerinize halen çok ihtiyacım var.

Burgut
18-02-2009, 10:25   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
237 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2005

Daha evvel Hiren's Boot Cd yi denedim, doğru düzgün çalışmadı sistem üzerinde. Ayrıca başka HDD de var bende. Dün akşam bütün verilerimi yedekledim. D sürücüsü üzerine XP kurmayı denedim, fixboot, fixmbr, chkdsk yaptım nafile.. Son olarak yapmayı düşündüğüm eylem planlarım şöyle:

1. Yeni bir XP cdsi oluşturup bununla kurmayı deneyeceğim.
2. Vista kurmayı deneyeceğim.
3. Başka bir boot cdsi ile bilgisayarın sorunlarını algılamaya çalışacağım.

Geçersiz bölüm hatası verdiğine göre sorun HDD bölümlemesinden kaynaklanıyor olabilir..

Windows XP'nin fdisk ile birleştirilmesi nasıl yapılır, hayrına anlatan olursa sevinirim. XP'nin kurtarma konsolu üzerinde fdisk yok. Ben bir fdisk.exe dosyası buldum ve bunu USB Bellek ile çalıştırarak HDD'nin 3 bölümünü nasıl birleştirebilirim? İnternetten araştırıp bulduğum dosyalar hep Win 98 üzerinde fdisk yapmayı anlatıyor. İşletim sistemi yüklü başka bir HDD'ye bağlasam bu arızalı HDD'yi Partion Magic gibi bir programla veya DOS komut istemcisi ile birleştirmem mümkün olur mu?

Tavsiyelerinizi devamlı bekliyorum. Format atmak ta çare olmuyor maalesef.

Burgut
18-02-2009, 13:21   |  #6  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
237 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2005

Çok teşekkür ederim. Bunu da bir deneyeceğim. İnşallah olumlu sonuç verir. Neticeyi tekrar burada bildireceğim.

Burgut
19-02-2009, 09:19   |  #7  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
237 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2005

Akşam kardeşimi aradım. Yanındaki arkadaşı bir şey önerdi bana. Sağolsun iyi ki de söylemiş. Bu tür problemlerde farklı bir data kablosu ve farklı bir enerji kablosu (mümkünse başka bir hat) taktığınız zaman mesele halloluyor. Çok şükür ben de problemi atlattım. Data kablosunu değiştirince HDD çalışmaya başladı. Ama beni de çatlattı yani.