Geldiği gibi giden 10 cihaz!

CHIP Online
14-03-2012, 00:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Bu 10 cihazın ömrü o kadar kısa sürdü ki, bazılarının adını bile duymaya fırsatımız olamadı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/geld ... 10-cihaz_28758.html

Resimlerle: Sabırsızlıkla beklediğimiz 10 teknolojik gelişme!

Silikon Vadisi şirketlerinin önemli ilkelerinden bir tanesi de başarısızlığı çabuk kabul etmeleri. Ancak şirketler bazen milyon dolarlar, hatta yüzlerce milyon dolar yatırım yaptıkları ürünleri sadece birkaç ay içinde çöpe atabiliyorlar.

Bu yazımızda piyasada bir seneden az kalan veya tüketicilere ulaşamadan dağıtımından vazgeçilen ürünleri bir araya getirdik. İşte kısacık bir hayata sahip o başarısız ürünler.

1. WOW! (1996-1997)

WOW!, Compuserve'in AOL'e rakip olarak ortaya çıkardığı bir hizmetti ancak daha çok ailelere yönelikti. Compuserve, "İnternette dolaşmak için tüm güce sahip olduğu" söylenen WOW!'un başarısızlığını şu sözlerle açıklamıştı: "Yüzlerce milyon dolar harcanan bu toplu tüketici piyasasından çekiliyoruz."

2. Apple Power Mac G4 Cube (2000-2001)

Steve Jobs, G4 Cube'u "Gelmiş geçmiş en muhteşem bilgisayar" kelimeleriyle tanıtmıştı. Ürünün başarısızlığı Apple tarafından şöyle duyurulmuştu: "Cube sahipleri Cube'lerini seviyorlar, ancak çoğu müşterimiz, güçlü Power Mac G4 mintower'ları almayı tercih ettiler."

Cube'un tasarımındaki sorunlar (kolay çatlayabilmesi gibi) ve yüksek fiyatı, başarısız olmasındaki en önemli nedenlerdendi.

Tüm konu: Geldiği gibi giden 10 cihaz!

İzleyin: Teknoloji hayal gücünün emrinde

Resimlerle: Sabırsızlıkla beklediğimiz 10 teknolojik gelişme!


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizin aklınıza gelen kısa ömürlü cihazlar...