Geleceğin otomobillerine yön veriyor!

CHIP Online
17-01-2013, 00:01   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Otomobil devi Toyota'nın yeni teknolojileri, heyecan verici bir geleceğin bizi beklediğini gösterdi!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/gel ... -veriyor_38159.html

Toyota, dünyanın en çok tercih edilen çevreci hibrit teknolojisinden 60 yıllık efsanevi arazi aracı teknolojisine kadar geniş bir ürün gamında inovasyonlara imza atıyor. Yıllık 7 milyar Euro'ya yaklaşan AR-GE bütçesiyle bugünün ve geleceğin teknolojilerini belirleyerek otomotiv dünyasına öncülük ediyor.


Toyota; mevcut otomotiv teknolojilerindeki iyileştirmelerin yanısıra yeni teknolojilerin geliştirilmesi yönündeki çabalarıyla; enerji tasarrufu, enerji verimliliği, yenilenebilir enerji ve karbon salımlarının düşürülmesine katkı sağlayarak üstün eko-araç için çalışıyor.


Toyota teknoloji liderliğiyle "Daha güvenli, konforlu, çevreci, enerji tasarrufu odaklı, sosyal ağlarla iletişim kuran evler, otomobiller ve toplumdan oluşan yeni bir yaşam stili " öneriyor. Toyota'nın 2020 Global Vizyonu'nda da belirtildiği üzere bu amaçla çeşitli bilişim firmaları ile işbirlikleri gerçekleştirerek "Yeni nesil teknolojilerin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması, yeni nesil bireysel ulaşımda çözümler yaratılması, enerji tasarrufunu da içeren iletişim sistemlerinin / akıllı şebekelerin geliştirilmesi, trafik kazalarının önlenmesi için altyapı ve güvenlik teknolojilerinin geliştirilip yaygınlaştırılması" konularına odaklanılıyor.


İnsana saygı, çevreye saygı


Hibrit teknolojisinin ve ilk seri üretim hibrit otomobil Prius'un üreticisi Toyota, dünyada 4 milyon adedi aşan hibrit araç satışı ve milyonlarca müşterisinin takdiriyle çevreci teknolojiler konusundaki öncü rolünü de başarıyla ortaya koyuyor. Eko-araç arayışında, yakıtların enerji verimliliğini maksimize etmek, CO2 emisyonunu düşürmek ve hava kalitesini arttırmak için NOx ve partikül salımlarını temizlemek amacıyla yenilikçi ve çevreci motor teknolojileri geliştirmeye devam eden Toyota, sürdürülebilir ulaşım için, kısa ve orta vadede "elektrikli hibrit" teknolojisini çözüm olarak görüyor. Kısa mesafeli sürüşler için elektrikli araç da geliştiren Toyota, diğer yandan hidrojen yakıt hücreli araçlarını da 2015 yılında pazara sunmaya hazırlanıyor. Toyota, 2020'li yıllara doğru her Toyota modelinin hibrit versiyonunu da geliştirmeyi hedefliyor.


Toyota'nın Akıllı Şebeke (Smart Grid) vizyonu


Elektriğin yakın gelecekte otomobillerde enerji kaynağı olarak daha fazla kullanılacağı öngörüsünden hareketle, çevreci araçların ve şarj sistemlerinin dijital teknoloji kullanılarak merkezi bir sistem kanalıyla yönetilmesi gerekliliğini öne plana çıkarıyor. Toyota, mevcut şarj ve yakıt durumunun izlenmesinden, en yakın şarj istasyonunun nerede olduğunun bulunmasına, enerjinin gün içerisindeki dağıtımından enerjinin en düşük maliyetli olduğu bölge ve saatin öğrenilmesine kadar farklı ihtiyaçlara cevap verecek bu "Akıllı Şebeke-Smart Grid" sistem çalışmalarını Japonya başta olmak üzere Amerika ve Avrupa'da yürütüyor. Özellikle elektrik tüketiminin sebeke üzerinde neden olduğu olumsuz etkileri bu akıllı şebeke sistemleri sayesinde en aza indirilebilecek ve çevre dostu bir teknoloji olarak hayatımızdaki yerini alacak.


Tüm Konu: Geleceğin otomobillerine yön veriyor!

Kaynak: www.chip.com.tr