Gelen sadece Başlat düğmesi değil!

CHIP Online
14-05-2013, 10:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Windows 8.1 ile Başlat düğmesi geri dönüyor. Ama onun yanında çok daha fazlası da geliyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/gel ... si-degil_40353.html

Resimlerle: Windows'a bahar temizliği

Haziran ayında önizleme sürümüyle tanışacağımız Windows 8.1'den yeni söylentiler gelmeye devam ediyor. Şimdiyse Başlat düğmesinin geri döneceğine dair yeni bir söylenti daha ortaya çıktı.

ZDNet'ten Mary Jo Foley'in Microsoft'taki bağlantılarına göre şirket, Windows 8'in birçok arayüz öğesi üzerinde çalışıyor. Bunlardan belki de en önemlisi ise isteğe bağlı bir Başlat düğmesi (Windows 8 arayüzüne geçiş için çalışacak bir düğme) ve masaüstündeki kullanımı kolaylaştıracak şekilde güncellenmiş Charms çubuğu. Bunun yanında masaüstü kullanıcılarının işini kolaylaştırmak üzere giriş ekranında yapılmış bazı değişiklikler de bulunuyor.

Önemli bir nokta ise bu değişikliklerin Haziran ayında ortaya çıkacak önizleme sürümünde değil, daha ilerideki bir sürümde ve final sürümde görünebilecek olması. Foley, Windows 8.1'in Metro arayüzüyle ilgili kullanıcılardan gelen tepkileri değerlendirdiğini, şu an sunulan işlevleri geliştirdiğini söylüyor.

Görünen o ki Microsoft, tabletler ve melez cihazlar için geliştirdiği Windows 8'in hala azımsanmayacak oranda masaüstü/laptop PC'de kullanıldığının farkında ve kullanıcılarını işletim sisteminden soğutmak istemiyor. Windows 8.1'in herkese açık ön izleme sürümü, Haziran ayında Microsoft BUILD konferansında ortaya çıkacak.

Tüm Konu: Gelen sadece Başlat düğmesi değil!

Resimlerle: Windows'a bahar temizliği

Kaynak: www.chip.com.tr