GENEL BİR BAKIŞ

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
theironman
09-07-2005, 23:45   |  #1  
theironman avatarı
OP Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Arkadaşlar bu konuyu genel bir forum değerlendirmesi yapmak için açtım, çoktandır bunu yapmamız gerekiyordu zaten, bazı ciddi problemler hala devam ettiği için bu konuyu hemen açma gereği hissettim.

Forumda değişen bazı şeyler var, öncelikke pozitif olanları değerlendirelim, biliyorsunuz bir süre önce aramızdan iki arkadaşımız moderatör oldu ve bugün görevlerini layıkıyla yerine getiriyorlar, bazı sorunlar onlar sayesinde ya ortadan kalktı ya da oldukça azaldı. Bu anlamda moderatör arkadaşlarıma teşekkürü borç bilirim. İkinci pozitif taraf ben yazamıyorum, aklıma gelmiyor, gelen arkadaşları buraya yazmaya davet ediyorum.
Negatif yanlara gelince forumda hala en büyük sorun olan KAALE ALINMAMA problemi devam ediyor. Bu soruna bir türlü gereken önem verilmedi, ben onlarca konu açtım, arkadaşlarım onlarca mesajlar attılar ama nafile, sonuç sıfır. Hala bakıyorum da Chip'ten yanıt beklenen konular boş duruyor, örnek mi arıyorsunuz? Çok uzağa gitmenize gerek yok, CHIP DERGİSİ bölümüne girin, PDF başlığına bakın ya da bu da yetmediyse YENİ BİR BAŞLIK İSTİYORUZ konulu yazıma da bakabilirsiniz, hangi biri cevap aldı dersiniz? Hiçbiri. Biz yazdık, biz okuduk, biz yazdık, biz okuduk, bu kısır döngü içinde en azından adminlerden bir yanıt bekledik, gelmedi. Hatırlarsınız, bu forumu aylar önce bu ilgisizlik yüzünden terketme kararı da almıştık, çünkü ciddiye alınmamak benim için çok büyük bir sorun, eminim siz de böyle düşünüyorsunuz. Mesela HAYATA DAİR KONU AÇILSIN talebimi dile getirdiğim konuyu düşünelim, ben haftalardır ne yapıyorlar diye merak ediyorum, eğer bir çalışma varsa biz üyeler olarak bu konuda bilgilendirilmeliyiz, öbür türlü çalışma olmadığını düşünmek bir yana ne oluyor ne bitiyor hiç bilmiyoruz, böyle şey olmaz. Üyelere gereken önemin verilmesini istiyorum, ayrıca benim gibi yıllanmış bir üyenin de sözlerine birazcık kulak verseniz fena olmaz, beni herkes bu forumda iyi tanıyor, forumun kötülüğünü isteyecek bir tip değilim, dikkate alırsanız bunu da sevinirim.
Bunların dışında forumumuz çok fakir, chip forumundan pek çok arkadaşım oldu, forumdaki aktif üyelerin hemen hepsiyle irtibat halindeyim, hiçbiri forumun gidişatından memnun değil, bakın aktif üyelerin görüşleri son derece önemli. Zaten ben arkadaşlarımı dinliyorum, kendi fikirlerimi de beraberinde yoğurup size iletiyorum, belki bir sonuç alırız diye umuyoruz arkadaşlarla, bugüne kadar bunun çok da işe yaradığını söyleyemiyorum maalesef. Bazı forumlara bakıyorum, öyle bir yayın kuruluşu da değil, aktif kullanıcı sayısı 2000 üstü olabiliyor, chip te ise bu 10 u geçmiyor belki de, foruma hergün giriyorum ve güncellenen doğru dürüst konu yok, hayata dair hiçbir konunun olmaması bu forumu baştan beri geri bırakıyor ama kimse farkında değil. Bu forumun çok büyük bir değişime ihtiyacı var, üyeler özellikle aktif olanları gidişattan hoşnut değil, bu hayra alamet de değil, sizce bir şeyler yapılması gerekmiyor mu artık? Peki bunca olumsuzluğa rağmen ben neden hala bunları tekrar tekrar yazıyorum dersiniz? İçim de ufak da olsa bir umut olduğu için, olur ya bakarsınız birgün bizi dinlerler diyorum kendi kendime, ama her defasında hep aynı, hiç değişmiyor, boşuna yazıyorum bunları hissine kapılıyorum.

Aslında yazacak daha çok şey var ama sorunlar bence genel hatlarıyla böyle, arkadaşlar sizlerin de görüşlerinizi bekliyorum, gerçi biliyorum siz de bıktınız yazmaktan okumaktan bu tür yazıları ama hiçbir şey düzelmeyince biz de ısrarla üzerine gidiyoruz olayın. Umarım ne demek istediğim gayet iyi anlaşılmıştır.

cursed
10-07-2005, 01:11   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,123 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2005

Öncelikle dostum sana katılıyorum dememe gerek yok sanırım ;
Gerçekten böyle güzel bir derginin forumunun topiclerine böyle msjlar yazmak istemezdim ,istemezdik...bir çok foruma katıldım ,,ama buradan edindiğim dostluk ortamını buradan kazandığım dürüst dostlarımı hiç bir şeye değişmem..GErçekten bu foruma çok kaliteli insanlar yazı yazıyorlar.. bilmiyorum farkındamısınız ...Kaliteli diyorum çünki bir çoğuyla görüşüyorum bazılarıda gerçekten dostum..KAliteli insan diyorum dost diyorum, yardımseverlik, saygı ve sevgi diyorum bunlar gerçekten zor kazınılan fakat kolay kaybedilen önemli değerler..Bunları hepiniz benden iyi bilirsiniz..Size msn köşelerinde yada chat programlarında tanıştığınız abuk subuk yarısı yalan konuşmalardan da bahsetmiyorum ... Size gerçek dostluk sevgi ve saygının hoş görü ile birleştiği ve paylaşmaktan zevk alan bu insanlardan bahsediyorum sizcede birazda olsa KAALE almaya DEĞMEZ Mİ ??????????????

Son Düzenleme: cursed ~ 10 Temmuz 2005 01:14
shehsuvar
10-07-2005, 01:31   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
779 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2005

ne yazık ki bu gece forumda insani değerleri aykırı bi konu açıldı.konuda bu değerlere aykırı sözün açığı porno resim var  fazla söze gerek yok forumun durum ortada .

Recep Baltaş
10-07-2005, 02:33   |  #4  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

Haklısınız desem yalan dedemiş olurum....

Hepiniz haklısınız.Evet insani değrler aykırı bir konu var inanın ben şu anda ona müdahale edip yetkilierin buarda olduğunu göstermek istiyorum fakat buna yetkim yok...Dikkat ederseni her topic in moderatörü farklı bazılarında yok..

İşte ben sadece kendi bölümüm de yetkiye sahibim..Merak etmeyin en yakında tam yetki için başvuracağım zira bundan önce de böyle bir olayla karşılaşmıştık...ve ben yine müdahale edememiştim...Adminler yokken o anda online olan moderatör ün en azından topic sileme hakkının olması alzım....

hasansancar
10-07-2005, 15:16   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
417 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2004

duy sesimizi CHİP

Selçuk İslamoğlu
11-07-2005, 03:45   |  #6  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2003

Forumda yeni konuları açacak, konuları aktif yapacak olan sizlersiniz.

Saygılarımla