Gerçek katil kim: iPhone mu, BlackBerry mi?

CHIP Online
30-12-2008, 19:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Apple'ın iPhone'u, "iPhone katili" olarak piyasaya sürülen BlackBerry Storm'u nasıl alt etti?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Gerc ... Berry-mi_10249.html

Resimlerle: Akıllı telefon yolunda kilometre taşları

Uzun bir süre merakla beklenen RIM'in BlackBerry Storm'u, aynı zamanda şirketin ilk dokunmatik ekranlı telefonu olma özelliğine de sahip. Storm piyasaya "iPhone katili" olarak lanse edilmişti ancak, görünüşe göre iPhone, katilini alt etmeyi başardı.

Her ne kadar bazı kullanıcılar RIM'ın bu yeni cihazını beğenmiş olsa da, genel kanı RIM'in BlackBerry Storm ile Apple'ın iPhone'unun gölgesinde kalmış olduğu. Kullanıcı forumlarına ve satış rakamlarına bakıldığında, BlackBerry Storm!a yöneltilen en büyük eleştiri, RIM'in bu cihazını bazı ciddi bug'larla (açıklarla) kullanıcılarına ulaştırmış olması.

BlackBerry Storm'u başarılı bulanlar ise, iPhone'da bulunmayan bazı ekstra özelliklere BlackBerry Storm ile kavuştuklarını dile getirirken, iki yıllık bir sözleşmeyle edinilebilen bu cihazların uygun bir fiyatla satın alınabilmesinden de memnun.

CHIP Online yorumu:
iPhone'un BlackBerry Storm'u alt etmesinin ilk nedeni, hiç kuşkusuz Apple'ın çok başarılı pazarlama stratejisi. Aslına bakasrsanız, BlackBerry Storm'un iPhone'a göre üstün olduğu birçok yanı var. 3.2 megapiksel ve video kaydı da yapabilen kamerasıyla öne çıkan RIM BlackBerry, bu konuda iPhone'u geride bırakmış durumda; zira iPhone'un video yakalama özelliği bulunmuyor ve bu eksiklik birçok iPhone kullanıcısının da aslında bir numaralı sıkıntısı olmayı sürdürüyor. Ama demek ki özellikler bazen lideri devirmekiçin yeterli olamıyor. Bizce RIM, bu noktada telefonunu değil, kendini sorgulamalı...


Tüm konu: Gerçek katil kim: iPhone mu, BlackBerry mi?

Resimlerle: Akıllı telefon yolunda kilometre taşları

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce BlackBerry Storm mu iPhone mu?

Fattur
31-12-2008, 16:19   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Tabiiki de kasırga yani
BlackBerry Storm

trinity
31-12-2008, 17:24   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,103 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2008
Fattur
Tabiiki de kasırga yani
BlackBerry
evet katılıyorum