Gerçek mi; Photoshop hilesi mi?

CHIP Online
15-02-2013, 16:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Son günlerde tüm dünyanın konuştuğu bu olayın arkasından da Photoshop çıktı...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/ger ... ilesi-mi_38690.html

Resimlerle: Photoshop faciaları!

İran'ın geçtiğimiz günlerde görkemli bir şekilde tanıttığı Kahir-313 adlı savaş uçağının yeni fotoğrafları ortaya çıktı. Daha önce uzmanlar tarafından uçmasına imkan tanınmayan savaş uçağının, Damavand Dağı üzerinde uçuş halindeki bir fotoğrafı yayınlandı. Ancak söz konusu fotoğrafın, yine uzmanlar tarafından Photoshop eseri olduğu iddia edildi. Yukarıdaki resimlere bakıldığında, bu iddianın hiç de desteksiz olmadığını kabul etmemiz gerekiyor.


İran Hükümeti tarafından defalarca gerçek ve uçabilir durumda olduğu savunulsa da, birçok kesim Kahir-313'e şüpheyle yaklaşmaya devam ediyor. Fotoğrafı değerlendiren uzmanlar, kokpit kısmının pilotun sığamayacağı derecede küçük; uçağın kendisinin de taşıması gereken ekipmanları taşıyamacak kadar küçük olduğunu belirtti.


Foreign Policy yazarlarından John Read, "Uçak o kadar küçük ki, kokpitte oturan insan oyuncak araba kullanıyormuş gibi duruyor. Üstelik uçak; güvenlik araçları, radar ekipmanları, ısı maskesi ve daha önemlisi, hayalet uçakların olmazsa olmazı silahları taşıyamacak derecede küçük" yorumunda bulundu.

Tüm Konu: Gerçek mi; Photoshop hilesi mi?

Resimlerle: Photoshop faciaları!

Kaynak: www.chip.com.tr