Geri sektirme patenti fena geri sekti!

CHIP Online
05-04-2013, 19:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Samsung ve Apple arasındaki patent davasında yaşanan son gelişme, Apple'ı köşeye sıkıştıracak!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/ger ... ri-sekti_39581.html

Resimlerle: En iyi 33 çift çekirdekli cep!

Apple'ın ünlü "geri sektirme" patenti, ABD Patent Ofisi tarafından geri çevrildi. Bu gelişme, Samsung ve Apple arasındaki yasal savaşı önemli ölçüde etkileyecek. Sözkonusu patent, mobil cihazlarda belgeleri veya fotoğrafları kaydırırken listenin sonuna geldiğinizde, ekranın geri "sekmesini" sağlıyordu. Samsung ise bu işlev için kendine has bir alternatif çözüm geliştirmişti.

USPTO, geri sekme patentini daha önceden herkese açık biçimde ortaya çıkaran bilgilerin ("prior art") sadece Apple'ın ABD'de Samsung'a açtığı davayı değil, Apple'ın diğer davalarını da baltaladığını söyledi.

Apple, mahkemeye verdiği cevapta USPTO'nun son kararının aslında son karar olmadığını söyledi. Şirket, bunun daha ziyade yeniden inceleme sürecinin bittiğini gösterdiğini vurguladı. Gerçekten de ofisin bu "son" kararı, USPTO'daki incelemenin bittiğini, iddiaların patentlenebilmesinin incelenmesinin sonuçlandığını göstermiyor. "Son karar" burada daha ziyade iddiaların değiştirilebilmesinin ve yeniden inceleme için yeni kanıtlar getirilebilmesinin önüne set çeken, sürecin bir parçası niteliğindeki bir karar.

Apple, patent davası ve temyiz kurulu yollarının işe yaramaması halinde ABD Temyiz Mahkemesi'nde tekrar inceleme yollarına başvuracağını söylüyor.

Tüm Konu: Geri sektirme patenti fena geri sekti!

Resimlerle: En iyi 33 çift çekirdekli cep!

Kaynak: www.chip.com.tr