Gezegenin son demlerini yaşıyoruz

CHIP Online
23-09-2013, 18:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Dünya gezegeninin kaynayan bir kazana dönmeden önce sadece bu kadar zamanı kalmış!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/gez ... asiyoruz_42799.html

Bilim insanları, gezegenimizin sadece1,75 milyar yıl ömrü kaldığını hesapladılar.


Zehirli sanayi atıkları tüm doğayı yok etmezse, saldırgan insanoğlu birbirini nükleer silahlarla yok etmeye karar vermezse, sorumsuzca yaşanan teknolojik gelişmeler tüm gezegenin doğal döngüsünü yok etmezse veya dev bir meteor karşımıza çıkıp gezegene çarparak infılak etmezse, Dünya'nın 1,75 milyar yıl daha huzur içinde yaşayacağı ömrü kaldığı hesaplandı.


4,5 milyar yaşındaki gezegenin son 1,75 milyar yılı aslında çok görünmüyor ancak elbette insanoğlu medeniyetinin bu 4,5 milyar yıl içinde sadece 100 bin yıldır var olduğunu düşünürsek, kalan 1,75 milyar yılda kendine başka bir gezegen bulması için zamanı olacak.


1,75 milyar yıl sonra ise güneşin genişleyerek dünyayı dev bir fırına dönüştürmesi bekleniyor. Dünyanın ömrünü yaklaşık 6,5 milyar yıl olarak hesaplayan bilim insanları, bunun kozmik ölçülerde küçük bir ömür olduğunu da vurguluyorlar. Evrende 42 milyar yıl ömürlü gezegenler bulunduğunu hesaplayan bilim insanları, insanoğlunun önümüzdeki yüzyıllar içinde başka yıldızlara seyahat ederek başka gezegenleri yaşanabilir hale dönüştürme beceresini kazanarak bu yok oluştan kurtulabileceğini de hatırlatıyorlar.


Başka gezegenlerde yaşanabilir koloniler kurmak demişken, Çin'in önümüzdeki 2 yıl içinde Ay'da üs kurma planları olduğunu, ayrıca NASA'nın on seneye kadar Mars'a "geri dönüşsüz" gönüllü astronotlar göndermek ve orada bir koloni kurmak için bugünden minik gönüllüleri, ailelerinin rızasıyla eğitmeye başladığını da hatırlayalım. Öyle görünüyor ki 1,75 milyar yıla kalmadan insanoğlu başka gezegenlere kaçmak için yeterli donanıma sahip olacak.

Tüm Konu: Gezegenin son demlerini yaşıyoruz

Kaynak: www.chip.com.tr