Gigabyte X58 İ2.66 Sorun :( Acil

TecnoB
21-01-2009, 21:59   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
18 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Gigabyte X58 Anakart
Asus 4870 Ekran Kartı
2.Gb 1800mhz Kingston Extreme Ram
Aopen 400W Kasa Modelini Bilmiyorum ama uyduruk deyil

Pc Topladım ama açılmadı
69 hatası veriyor sorun tahminime göre 6 pinli cpu beslemesi var ama powede 8 pin beslemesi yok standart beslme verdim açılmadı sorun o yüzdenmidir yoksa başka bişey oalbilirmi acil pls

Son Düzenleme: TecnoB ~ 22 Ocak 2009 14:49
Reborn91
21-01-2009, 22:15   |  #2  
Reborn91 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
3,307 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2008

Senin bu sisteme kafadan 550-600W psu alman lazım zaten, işlemcinde güçlü ve yüksek voltaj ihtiyacı olanlardan biriyse zaten bu sistem aopen 400w a bırakılmaz...

Kaptanos
21-01-2009, 22:53   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,349 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2007

Tamammen katılıyorum. High Power 650watt Absolute alabilirsin 200 lira civarı işini fazlasıyla görür.

TecnoB
22-01-2009, 04:02   |  #4  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
18 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

içersindeki powere yani aopen powere  118+kdv verdim kasayada  90+kdv verdim ama bunun pc açılışını engelleyeceni sanmıyorum  ama genede tşkler biosu bile göremedim  daha dediğiniz şey sistem performansına etkisi olur ilaki  buna sizin gibi bende katılıyorum ama bütcem son hadine akdar zorladım ki 400w power yetecenide hesapladım en azında biosu görmek için :) ki zaten iki powe tatktim sorun çıkınca bende sizin gibi düşünüp orjinal poweri sadece anakart ve işlemciye verdim ikinci termaltek powernide ekran kartı hdd vs. verdim ve bunu tam tersi olrak değiştirdim gene sorun çözülmedi ankart üzerindeki  bu  8 pinlik cpu beslmesinde  olabilirmi olamzmı çünki tek sorun orda kaldı ankart yada işlemci arızasından bakşka merak ettiğim o bu pc bir hevesle topladım ve garantiye yollmakda inanın çok arıma gider cabamın sebebi o bununda daha bu akşam topladım yaf :( siz düşünü işte böyle pc toplayıp çalıştırammanın hayal kırklını ama sorun kesinlikle  power deyil çift powerle bile denedim sizin düşüdükleriniz den dolayı bu altı pinlik cpu beslemesine bi açılım getirirseniz dahada çok sevinirim

Son Düzenleme: TecnoB ~ 22 Ocak 2009 14:49
Ahmet_79
22-01-2009, 11:49   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
11,539 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

anakarttaki  6 pini takmazsan sistem çalışmaz!!!

bir bilgisayarcıdan bir molex dönütürücü 6 pinli kablo alıp tak.

TecnoB
22-01-2009, 13:09   |  #6  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
18 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Çok tşkler bunu öğrenmek sitemiştim içersinde ne anakartın nede işlemcide böyle bi dönüştürücü göremiyince belkide sorun oalbilir diye düşünerek ayzdım ama yokmuş çok tşkler merkeze gider gitmez alacağım

Ahmet_79
22-01-2009, 13:14   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
11,539 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

ilk kasa topladığımda o pini bende takmayı unutmuşum, sonra diyordum yaa bu niye çalışmıyor diye:)))