Gizmodo'nun Twitter hesabı nasıl hack'lendi?

CHIP Online
07-08-2012, 10:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Dev sitenin 500 bin takipçili Twitter hesabının hack'lenmesi ile Apple'ın nasıl bir ilgisi olabilir?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/giz ... ck-lendi_35194.html

Resimlerle: Hacker'ların son numaraları

Hacker'lar, çevrimiçi hesaplarınızı ne kadar iyi korursanız koruyun bazen onları hack'leyebiliyorlar. Bunun en son örneği de geçtiğimiz günlerde teknoloji web sitesi Gizmodo'nun hack'lenen Twitter hesabı.


Bu haftasonu yaşanan olayda Gizmodo'nun Twitter hesabı, hacker'lar tarafından ele geçirilerek çeşitli saldırgan ve ırkçı mesajlar yayınlandı. Yaklaşık 15 dakika boyunca hacker'ların elinde kalan hesabın yaklaşık 500 bin takipçisi bulunuyor. Hesap, Gizmodo çalışanı Mat Honan'ın elindeydi. Peki nasıl oldu da hacker'ların eline geçti? Honan'ın kullandığı parola zayıf mıydı?


Honan, ilk başta hacker'ların "kaba kuvvet" adı verilen parola saldırı yöntemini kullandığını düşünmüş. Ancak Honan, daha sonra hacker'la ve Apple'dan bir kişi ile iletişime geçerek hacker'ın Apple teknik destek ile iletişim kurduğunu, sosyal mühendislik yoluyla güvenlik sorularını aştığını söylüyor. Apple destek takımından sağladığı bilgileri kullanan hacker, sadece Honan'ın Twitter hesabına girmekle de kalmamış ve onun çeşitli Apple ürünlerindeki verileri ve Gmail hesabını tamamen silmiş.


Honan'ın "çift faktörlü oturum açma" seçeneğini kullanmış olması halinde böyle bir saldırıya uğramayacağı anlaşılıyor. Yine de Apple destek takımının özel hesap bilgilerini sağlaması, şirket için iç açıcı bir gelişme olmasa gerek.

Tüm Konu: Gizmodo'nun Twitter hesabı nasıl hack'lendi?

Resimlerle: Hacker'ların son numaraları

Kaynak: www.chip.com.tr