GM5 Plus Kulaklık sorunu

Mustafa32fifa
12-07-2017, 17:26   |  #1  
Mustafa32fifa avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
9 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2017

Anlam veremediğim bir şekilde kulaklıklarda sorun yaşıyorum. Ses aktarımında da mikrofonda da sıkıntı çıkarıyor. Hatta jak sağa sola döndüğünde şarkıyı durduruyor. Sorun neden kaynaklı olabilir?

White-Fox
12-07-2017, 17:41   |  #2  
White-Fox avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 155
1,104 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2010

Sorun temassızlık garantisi varsa ver diyecem ama uğraşmak istemezsen başka bir kulaklık al geç.Eğer kulaklık takılı iken müzik açmışsan ve müzik anlamsızca duruyorsa kulaklığı çıkmış olarak görüyor demektir android sistemi.Yani kesinlikle temassızlık(bence).

seto__
29-07-2017, 15:31   |  #3  
seto__ avatarı
Yönetici
Teşekkür Sayısı: 41
866 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2011

Bence sorun cihazda da olabilir kulaklıkta da. Benim önerim, bir arkadaşından veya yakınından sağlam bir kulaklık bul cihaza bir de onu takıp dinle. Eğer sorun çıkarmazsa sorun cihazdadır. Ama sorun çıkarırsa, kulaklık 8'de 8 kusurludur.  KahkahaPlug kısmı -tam jakın olduğu yerdeki sert plastik kısım- cepte, çantada veya herhangi bir şekilde hasar görmüş olabilir. O zaman kulaklık kablosunun içindeki teller bükülme vb. etkiler sonucu koptuysa o teller temassızlık yapıyor olabilir. Veya bir ihtimal jak deforme olmuş olabilir.

Ama sorun telefondaysa jak girişinde sorun olabilir. Eğer telefonu yere düşürdüysen giriş kısmı biraz yerinden kaymış veya çarpma etkisiyle parçaların teması kesilmiş o yüzden bu sorunu yaşıyor olabilirsin. Arkadaşım da söylediğin problemden yaşıyordu. Telefonu çantasındayken kulaklık girişine bir boncuk kaçmış. Salladı falan baktı çıkmıyor iğneyle zorla çıkardı. O arada biraz sert davranmış olsa gerek kulaklık girişi mefta oldu biraz. Servise gittik, telefonu açtılar kulaklık girişini düzeltip geri verdiler.