GoDaddy'den yeni bir cevap

CHIP Online
12-09-2012, 10:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Bundan birkaç gün önce tamamen devre dışı kalan web ve alan adı sağlayıcısından son açıklama geldi!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/god ... ir-cevap_35884.html

Dünyaca tanınan popüler web host ve domain sitesi GoDaddy.com, Pazartesi günü saat 10:25 civarında tamamen devre dışı bırakılmıştı. Uzun saatler boyunca kullanım dışı kalan siteye bağlı elektronik posta adresler başta olmak üzere, telefon ve DNS sunucularına bağlı tüm kullanıcılar bu durumdan etkilenmişti.


Başlangıçta "hack" olarak algılanan olayın, bugün yapılan bir açıklama ile tamamen sağlayıcı firmanın kendi sistem sorunları yüzünden kaynaklandığı açıklandı. GoDaddy'nin şimdilik geçici CEO'su konumunda bulunan Scott Wanger'ın bir internet sitesinin kendisine yönelttiği sorulara karşılık verdiği cevapta durumu "Aralıklı hizmet dışı kalmalar." olarak niteledi ve sözlerine şu şekilde devam etti; "Yaşanan hizmet kesintimiz, herhangi bir dış etken yüzünden olmadı. Durumun bir 'hack'lenme ile uzaktan yakından alakası yok."


Nitekim olayın yaşandığı gün, Anonymous olarak bilinen gruba üye bir şahıs, yapılan saldırının sorumluluğunu üstlenmişti.


Sabah saatlerinde devre dışı kalan GoDaddy servisleri, 16:00'da düzeltildiği gibi, bu ve buna benzer bir durumun bir daha yaşanmayacağı hakkında da firma tarafından garanti verildi.

Tüm Konu: GoDaddy'den yeni bir cevap

Kaynak: www.chip.com.tr