Google'a büyük darbe

CHIP Online
20-07-2012, 20:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Google'da belki de en çok aranan bu kelimeleri yasaklatmak için düğmeye bastılar!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/google-a-buyuk-darbe_34876.html

2010 yılının başlarında, Fransız müzik endüstrisinin önemli isimlerinden "SNEP" Google'a, aramlarda yapılan otomatik tamamlama sonuçları hakkında bir dava açmıştı ve aradan geçen iki yılın ardından SNEP yine benzeri bir sebepten dolayı Google'a dava açmış durumda.


SNEP tarafından açılan davanın ana sebebi, arama motoruna yazılan sonuçların sonuna otomatik olarak "torrent", "RapidSahre" ve "Megaupload" gibi sonuçlar eklemesi. Bu sayede insanları kopya yazılımlara çok daha hızlı yönlendirildiğini iddia eden SNEP, bu üç ismin arama motorundan kaldırılması hakkında dava açmış ama iki farklı mahkeme tarafından da Google haklı bulunmuştu.


Nitekim SNEP aldığı cevaplarla yetinmemiş olacak ki geçen hafta davayı yargıtaya taşıdı. Yargıtaydan çıkan ilk sonuçsa Google'ın bahsi geçen konular hakkında herhangi bir sorumluluğu olmadığı ama Fransız'ların üzerinde durduğu kelimelerin kamuya açık kullanımda daha zor ulaşılması gerektiğine karar verdi.


Yargıtay tarafından verilen bu kararsa, nihai sonucuna ulaşmak için Temyiz mahkemesinden cevap bekliyor. Google içinse Fransız'larla mücadele etmek bir iş haline geldi. Firma bundan bir yıl önce alınan bir kararla "mahremiyet içeren sonuçlar" konusunda büyük bir değişik yapıp, arama motorunda bulunması olası olan "özel" bilgileri otomatik tamamla sisteminden çıkarmıştı.

Tüm Konu: Google'a büyük darbe

Kaynak: www.chip.com.tr