Google'a yaş sınırı koydular

CHIP Online
27-04-2010, 16:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Filmlere ve oyunlara yaş sınırı konmasına alıştık ama Google'a yaş sınırı getirmek de ne oluyor?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/goog ... koydular_19695.html

Resimlerle: Google Earth ile yakalanan "garip" görüntüler!

İngiliz internet servis sağlayıcısı Tibboh daha önce yapılmamış bir şeyi yaptı ve İngiliz Film Sınıflama Heyeti'yle güçlerini birleştirip internete yaş sınırlandırması getirdi. Tabii ki güvenlik için olan bu sistemden Google da nasibini aldı, arama motoruna getirilen yaş sınırı "12."

Tibboh'un dediğine göre şimdiden kullandıkları sistemle 3 milyar web sitesini yaş sınırına göre sınıflandırdılar. Aileler, Tibboh'dan internet satın aldıklarında daha sonra çocukları kullanacakken limitli versiyonlarına geçiş yapabiliyorlar.

Buraya kadar sorun yok ancak Google ve Bing gibi arama motorları gerçekten de "12" yaş sınırını hak ediyorlar mı? Bir yere kadar çocukları için fazla korumacı olan aileler bu sistemi kullanabilir çünkü Google'da uyuşturucudan sekse kadar herşey mevcut. Ama bunun için Google'ı sorumlu tutmak ne kadar doğru; onn kararını da size bırakıyoruz...

Tüm konu: Google'a yaş sınırı koydular

İzleyin: Google'dan HTML5'te Quake II şovu!

Resimlerle: Google Earth ile yakalanan "garip" görüntüler!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Google 12 yaş sınırını hak ediyor mu?

crixallis31
27-04-2010, 19:07   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
596 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2007

Google amcaya söyleyelim çocuk sürümü çıkarsın bize:) Çocukların ulaşması sakıncalı olan şeyleri filtrelesini versin emin çin google çocuğu kullanamay daha sıcak bakar:)
Şaka maka yasak çekicilik kılar ben 12 yaşında bir çocuk yasakları kırmanın arayışına girer kanımca bilgisayar geçmişi biraz fazlaysa kırarda onda ne var...Çok da abartmamak lazım yasakları bak TR yasak var kim dinliyo başbakan bile dinlemiyo:) Bu konuda yeterli bilgisi olmayan ya da korkan insanların canı yanı diyerleri yoluna devam ediyo...