Google amp entegre 2016 şubat ayında

seosefi
11-12-2015, 10:34   |  #1  
seosefi avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2015


Mobil sıralamalarında günlük dalgalanmalar yaşadığımız şu günlerde, Google AMP sıralama iyileştirmeleri olumlu olarak devam etmekte. Tam devreye alınmamış sistem ile minik çaplı dalgalar yaşıyoruz. Hızlı mobile siteler olarak adlandırdığımız algoritma 2016 şubat ayında devreye girebilir.

Google hızlandırılmış mobil sayfalara değer vermeye başladı.  Google Web sayfası sahiplerine 2016 yılının ocak ayına kadar bir şans verebilir. Google bu haberi dün blog bölümünde paylaştı. Ekim ayında başlayan projenin çok olumlu sonuçlar verdiğini, şubat ayında amp entegresinin gerçekleşeceğini bildirdi. Yine bu süreç içerisinde wordpress amp desteği sunacak bir alt yapı sağlayacak ve iyileştirmelerde bulunacak. Google açıklamarını blogta paylaştıktan sonra San Francisco da bir etkinlik düzenleyerek uyarılar ve güncelleme hakkında bilgiler sundu.

Hızlı sayfalar artık sıralamalarda daha etkili olacak, pc ve mobil aramalarındaki farklar giderek artıyor. Pc aramalarında önemli yerlerde olan bir çok site mobil aramalarda geri planlarda çıkabiliyor.

Mobil SEO ve Mobil Uyum İçin Neler Yapılmalı?
Sitenizin mobile uyumluluk testini, Google Mobile Uyumuluksayfasından gerçekleştirmeniz gerekiyor.

Mobile uyumlu olduğunuzu arama motorlarına bildirmeniz gerekiyor.

RWD Duyarlı web tasarım yaparken, google’ın bunu otomatik olarak algılamasını sağlayın. Js,Css ve Resimlere erişim izni vermeyi unutmayın. Meta etiket kısmına tüm cihazlara uygun olduğunuzu bildirmek için aşağıdaki kodu ekleyin.
[CODE][/CODE]
Dinamik sunum yapmaya özen gösterin. Vary HTTP üstbilgisi kullanılarak çözüm üretebilirsiniz.

Temanızın güncel versiyonu çıktı ise mutlaka update edin. Kullandığınız ek pluginlerin update işlemini gerçekleştirin.

Aynı URL leri kullanmaya özen gösterin, Google siteye erişmek için farklı algoritmalar kullanır ve bu süreç içerisinde sitenizin m. seosefi . com veya seosefi . com olması google için sorun teşkil etmeyecektir. Lakin mobile formatı için farklı bir sub domain kullanımı yapılmaması gerekir.

Oluşturma ve dizine eklemenin kusursuz olması için Js ,Css ve Resim dosyalarına izin verin. Engellenen dosyaları kaldırın.  Robots.txt içerisinde yer alan engelleyici kodları kaldırmayı unutmayın.

Oynatılmayan içerikleri sitenizden kaldırın, bazı flash yazılımları mobile formatını desteklemediği için videoları oynatamaz ve bulb döngüsüne düşerler. Sitenizde mobile uyumsuzluk yaratacak flash ve javascript video oynatıcıları kontrol edin.

Yavaş mobil sayfanızı optimize edin. Google page speed kullanabilirsiniz.

Bu işlemleri adım adım yapmak istiyorsanız Google Mobile SEO yol haritasını izleyebilirsiniz.

Mobile uyumlu bir temanız yok ise WordPress Responsive Tema bölümünden ücretsiz olarak mobile uyumlu tema indirebilirsiniz.

Bu iyileştirmeler interneti daha iyi hale getirecek bir proje olduğu için tüm platformlar tarafından desteklenen bir projedir. Seo şefi olarak mobile güncellemeleri hakkında bir çok haber yaptık. Google mobile algoritma güncellemesi haberimizi okumanızı tavsiye ederiz.

Son Düzenleme: seosefi ~ 11 Aralık 2015 10:37 Neden: