Google arama motoru değişiyor!

CHIP Online
06-05-2010, 12:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Arama motoru devi moda uydu arama sayfasını değiştirmeye karar verdi. İşte hayata geçecek yenilikler

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/goog ... egisiyor_19881.html

Resimlerle: Birbirinden ilginç Google oyunları

Google her zaman sadeliği ve basitliği ön planda tutması ile tanınır. Fakat bu kez rakipleri Bing, Yahoo ve Ask'ın standart hale getirdiği, daha gelişmiş özelliklere sahip bir arama sayfası uygulamasına geçiyor. Yakın zamanda 37 dilde hayata geçecek olan bu yeni arama sayfasının sol tarafta artık basit bir navigasyon paneli kullanılacak.

Yeni panel daha önceden bir tıklama ile açılan sol panelin biraz daha geliştirilmişi olacak. Ama Google'daki tek değişim bu değil. Google ayrıca logosunda ufak değişiklikler ve renk panelinde bazı düzenlemeleri de hayata geçirerek.

Büyük oranda kozmetik olarak kabul edilebilecek bu değişimlerin ötesinde kullanıcılar açısından en faydalı olabilecek yeni özellik ise Google tarafından tavsiye edilen ilgili aramaların da geliştiriliyor olması. Daha önceden örneğin "Rolling Stones" aramasının yanında "Rolling Stones albümleri" aramasını da öneren Google, bundan sonra aramaların anlamlarına da önem vererek, bu örnekte "Pink Floyd" aramasını da tavsiye edebilecek.


Tüm konu: Google arama motoru değişiyor!

İzleyin: Google'dan HTML5'te Quake II şovu!

Resimlerle: Birbirinden ilginç Google oyunları

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce bu değişiklikler kullanıcılar açısından ne ifade eder?