Google aramalarını kişiselleştirin!

CHIP Online
22-11-2008, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Google aramalarını artık dilediğiniz gibi sıralayabilir ve silebilirsiniz. Nasıl mı?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Goog ... llestirin_9690.html

Artık her şey Google'ın PageRank algoritmasına bağlı değil... Uzun zamandır ekran görünülerini izlediğimiz Google SearchWiki nihayet aktif hale geldi. Google'ın bu yeni servisi sayesinde arama sonuçlarında sitelerin yerinin değiştirebiliyor, listeden çıkartabiliyor ve yorumlar yazabiliyoruz. Ayrıca başka kullanıcıların yaptığı değişiklikleri de görebiliyoruz.

Google SearchWiki'yi kullanmak için google.com.tr'ye girmeniz ve hemen ardından "Google.com in English" seçeneğine tıklamanız gerekiyor. Google Türkiye, bu özelliği ne yazık ki henüz desteklemiyor. Ayrıca Google hesabımızla giriş yapmamız da şart.

Bu işlemden sonra yapacağınız aramalarda sonuçlar listelenirken linklerin yanında yukarı-aşağı oku, sonuçlardan kaldırma iconu (bu sayede gelecekteki aramalarınızda görünmeyecek) ve arama sonucu hakkında yorum yazma balonu göreceksiniz. Bunlardan herhangi birine tıklamak işlemleri başlatmak için yeterli olacak.

Eğer Google'ın gerekli bir siteyi arama sonuçlarında es geçtiğini düşünüyorsanız, o zaman 'Add a result' (Sonuç ekle) seçeneğine tıklayıp bilgileri girmeniz yeterli.

Tüm konu: Google aramalarını kişiselleştirin!

İzleyin: Google SearchWiki


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Google SearchWiki hakkında düşünceleriniz

Hiper£l£v£nKids
22-11-2008, 15:20   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,310 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2008

Güzel bir şey,hoşuma gitti