Google Belgeler ve E-Tablolar

viking20
01-03-2007, 11:02   |  #1  
viking20 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

Google, 'Docs&Spreadsheets'i Türkçe olarak kullanıcıların hizmetine sundu.
{Google Belgeler ve E-Tablolar Turu}Ücretsizdir.


Yayınlama:
Çalışmanızı bir web sayfası olarak yayınlayın.
Yeni hiçbir şey öğrenmenize gerek kalmadan, belgelerinizi ve e-tablolarınızı normal görünümlü web sayfaları olarak tek bir tıklamayla online yayınlayabilirsiniz.
Sayfalarınızı kimlerin görebileceğini denetleyin.
Tüm dünyaya veya birkaç kişiye yayınlayabilir veya hiç kimseye yayınlamayabilirsiniz: karar sizin. (Ayrıca, istediğiniz zaman yayından kaldırabilirsiniz.)
Belgelerinizi blogunuza gönderin.
Bir belge oluşturduğunuzda, onu blogunuza gönderebilirsiniz. Belgenize eklediğiniz tüm etiketler, gönderimin blog kategorileri olur.
Paylaşma:
Belgelerinize ve e-tablolarınıza kimlerin erişebileceğini seçin.
Belirli bir dosyayı kendileriyle paylaşmak istediğiniz insanların e-posta adreslerini girin ve onlara bir davetiye gönderin.
Anında paylaşın.
Belgenizi düzenlemeye veya görüntülemeye davet ettiğiniz herkes, giriş yapar yapmaz belgenize erişebilir.
Başkalarıyla birlikte gerçek zamanlı düzenleme yapın.
Birden çok kişi aynı anda görüntüleyebilir ve değişiklikler yapabilir. E-tablolar için ekranda görüntülenen bir sohbet penceresi vardır ve belge düzeltmeleri tam olarak kimin neyi ne zaman değiştirdiğini size gösterir.
http://www.teknolojitelevizyonu.com/content/view/75/1/
Daha önce, e-posta yoluyla gönderilmiş e-tablo veya sözcük işlemci dosyalarının farklı sürümlerini izlemeye çalıştıysanız, Google Belgeler ve E-Tablolar tam size göre olabilir. Google Belgeler ve E-Tablolar, belgelerin güncelliğini koruyan ve sizin seçtiğiniz kişilerin kendi bilgisayarlarından dosyaları güncellemesine olanak sağlayan ücretiz, web tabanlı bir sözcük işlemci ve e-tablo programıdır. Örneğin öğrenci grubunuzun ödevlerini düzenleyebilir, iş yerinizden veya evinizden ailenizin yapılacaklar listesine erişebilir ya da uzaktaki iş arkadaşlarınızla birlikte yeni bir iş planı üzerinde çalışabilirsiniz.
Açıklamada, web tabanlı bu hizmette, istenildiğinde 50 kişinin aynı dosya veya hesap tablosu üzerinde çalışabildiği belirtildi.Açıklamada, ''İnternet tabanlı ürünler, bilgilere istenildiği yerden ve istenilen zamanda erişilebilme imkanı verdiği için dosyalar üzerinde daha fazla kontrol şansı veriyor. Kolayca diğer kullanıcılarla birlikte çalışılabildiğinden e-postalarla göndermeye gerek kalmıyor. Bütün bunlar, özellikle ekip çalışmalarında kullanıcıların yaratıcılığını artırarak, son derece basit ve aynı anda yapılabiliyor'' denildi.Google 'Docs&Spreadsheets', şu anda beta sürümü ile kullanımda ve herkese açık.


Son Düzenleme: viking20 ~ 04 Mart 2007 16:49