Google bu sefer neyin peşinde?

CHIP Online
08-09-2012, 15:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Google, çok konuşulan akıllı gözlüğünden sonra herkesi şaşırtan bir patent daha aldı...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/goo ... -pesinde_35604.html

Google'ın aldığı son patent, akıllı gözlükten sonra kullanıcıları bir kez daha şaşırtmayı başardı.


Geçtiğimiz yıl alındığı belirtilen patent, ancak bu yıl karşımıza çıkmış durumda. Bu yeni patenti özel kılansa elimizi ara birim şeklinde kullanmamıza yarayacak bir cihazın temellerine sahip olması.


Ortaya çıkan patentin maddeleriyse bir hayli dikkat çekici; "Bilgi toplama ve taşıma için kullanılacak farklı yöntemler ve sistemler" olarak tanımlanan patent; ilginç bir eldivene işaret ediyor. Yapılan açıklamada şunlar söylenmiş: "Karanlıkta etrafımızdaki cisimleri elimiz yardımıyla bulmaya çalışıyoruz. Koltuğun altına kaçan bir cismi de, yine elimizi oraya sokup almaya çalışıyoruz. Ama tüm bunları görerek yapmak daha kolay olabilir."


Zaten patente baktığımızda, Google'ın ne demek istediğini kolayca anlayabiliyoruz. Eldivenin ucuna takılan bir kamera ile normalde göremeyeceğimiz şeylerin görülmesi düşünülmüş gibi görünüyor. Tabii ki eldiven, gerektiği taktirde başka cihazlarla bağlantı da kurabiliyor. Bizim aklımıza gelen, bu eldivenin, Google'ın gözlükleri ile etkileşim içerisinde olabileceği. Böylece normalde göremeyeceğimiz şeyler, haklarındaki tüm bilgilerle birlikte gözümüzün önüne gelebilir...

Tüm Konu: Google bu sefer neyin peşinde?

Kaynak: www.chip.com.tr