Google'dan Google'a ceza!

CHIP Online
05-01-2012, 18:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Google belki hatayla, belki de bilerek yaptığı bu iş ortaya çıkınca kendi cezasını kendi kesti!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/google-dan-google-a-ceza_31278.html

Resimlerle: 10 eğlenceli Google gerçeği!

Hüseyin Cem Köylü

Google hakkında ortaya atılan son iddia, şirketi zor durumda bırakabilir. SEO Book'a göre Google kendi politikalarını ihlal etti ve blog yazarlarına Chrome'u öven yazılar yazmaları karşılığında para verdi. SEO Book'un raporunda, Google'ın reklamcılık firması Unruly'nin, blog yazarlarına sponsor olduğu ve "Chrome'un küçük işletmeler için ne kadar faydalı olduğu" hakkında, Google tanıtıcı videolarla süslenen bol bol yazı yazmaları için para ödediği iddia ediliyor. Yani bir nevi "teşvik primi" verdiği söyleniyor.

Google'ın bloglara sponsor olmasını belki kabul edilebilir bulabilirsiniz. Ama bu durumda bile önemli bir sorun çıkıyor karşımıza. Yazarların, yazılarında Chrome'un indirme sitesine verdiği linklerin, sponsorluk sonucunda verildiğini anlamamız için "nofollow" olmaları gerekiyor. Çünkü nofollow linklerin özelliği, yönlendirdikleri sayfaların PageRank (Sayfa Sıralaması)'ini yükseltmemeleri. Fakat bazı linklerin nofollow olmadığı ortaya çıkmış.

Bu yazarların hatası da olabilir ama Google, bu durumu kendine has bir biçimde çözmeye çalışıyor: Kendini cezalandırmak... İnternet devi, Chromeindirme sayfasının PageRank'ini, dün itibarı ile 0'a indirdi ve 60 gün boyunca düşük tutacağının sözünü verdi...


Tüm konu: Google'dan Google'a ceza!

Resimlerle: 10 eğlenceli Google gerçeği!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Google'ın sponsorluk karşılığında bu tip yazılar yazdırması sizce doğru mu?

remixindir
06-01-2012, 21:49   |  #2  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
36 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2011

Pagerank Değeri Düşünce Ne olacaksa Çok merak ettim :)

Bence amaç reklam yapmak.