Google'dan Microsoft'a bir çalım daha

CHIP Online
16-10-2008, 13:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Hemen her alanda Microsoft'un karşısına çıkan Google, şimdi de Office paketine darbe vuruyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Goog ... alim-daha_9151.html

Resimlerle: Google'da çalışmak

Washington D.C.'nin teknoloji sorumlusu Vivek Kundra, Google ile önemli bir anlaşmaya imza attı. Bu anlaşmaya göre yerleşimdeki yaklaşık 38.000 çalışan, bu anlaşmanın imzalanmasıyla birlikte arama motoru devi Google'ın kendi geliştirdiği uygulamalardan faydalanacak. Bu anlaşmayla birlikte Google, sadece Washington D.C. ile büyük bir anlaşmaya imza atmadı; aynı zamanda rakibi Microsoft'un Office paketine de büyük bir darbe vurmuş oldu.

Bloomberg'de yer alan habere göre, Kundra'nın geçtiğimiz Haziran ayında imzaladığı anlaşmanın değeri 500.000 Doları buluyor. Bu anlaşma neticesinde çalışanlar, iletişim için Gmail'i kullanırken, kelime işlem ve tablolama işleri için de yine Google Docs a baş vuracak.

Google'dan yapılan açıklamaya göre 500.000'in üzerinde organizasyon, Google'ın geliştirdiği uygulamalardan en az birini kullanıyor ve yine Google'ın hesaplarına göre sadece bir gün içinde 3.000'den fazla kişi bu yazılımlara geçiş yapıyor.

Tüm konu: Google'dan Microsoft'a bir çalım daha

Resimlerle: Google'da çalışmak


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Microsoft'un yeni adımı ne olmalı?

Fattur
16-10-2008, 17:43   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

bence daha güzel bir ofis çıkarsa olabilir.
ama google'ın docs ları çok adi be kardeşim.olmazki bukadar....
Bi ara heveslendim online kullanayım diye, ama olmadı office de kullandığım özellikler çalışmıyor.çalışanlar da 3-5 ufak özellik

frozen
16-10-2008, 21:29   |  #3  
frozen avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
776 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Artık gücünü ortaya koymalı. Fazla yüz verdi google a. Microsoft tekel derken google aldı başını gidiyor. Microsoft her ne kadar tekel olsada rekabeti öldürmüyordu. Microsofttan daha iyisini yapan olmadığı için tekel görünüyordu. Google daha iyisini yaptı ama sonradan şaştı. Artık bana göre daha iyisinide yapamıyor.
Her alanda bir takım çalışmalara girmesi, google ın vizyonunu sarstı bana göre. Bir çok yere ayıracak kafaya sahip değil google ve git gide kaybediyor. Bu diğer şirketler için büyük bir avantaj. Artık devir değişti bundan 10 yıl önce google piyasaya dev bir adım attığında insanlar teknolojiyi bu kadar verimli kullanamıyordu ama artık google'ın yaptığı herşeyi tek başına yapabilecek yazılımcılar var. Google bunun farkında ve insanlarin üzerine basmaya çalışıyor.

Microsoft u savunan diğer yorumlarımda belirtmeye çalıştığım şey buydu. Microsoft kimsenin üzerine basmıyordu. Bassaydı google olmazdı. Bana göre rekabete yer açılmalı. Google ise bunu büyük bir engel.