Google'dan rahatlatan haber çabuk geldi!

CHIP Online
12-07-2011, 18:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Kapatılacak ya da adı değişecek haberiyle gündeme bomba gibi düşen Google hizmeti rahat nefes aldı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/goog ... uk-geldi_27977.html

Resimlerle: Bilinmeyen 13 Google Hizmeti!

Google, kendisini yenilemeye her geçen gün devam ediyor. Uzun zamandır üzerinde çalışılan ve yakın zamanda tamamlanması beklenen Google+ ise, firmanın kendi bünyesinde birçok ayrıma sebep oluyor.

Bu duruma en büyük örneklerden bir tanesiyse, geçtiğimiz günlerde; Google'ın uzun süredir bünyesinde barınan Blooger sitesini kapatacağı, daha doğrusu adının değişeceği yönünde yayılan dedikodu oldu. Milyonlarca kullanıcısı bulunan Blooger hakkındaki bu iddialarıysa, GigaOM'un raporuna göre, bir Google sözcüsü tamamen yalanladı.

Bütün bu gelişmelerin hemen öncesindeyse GigaOM, Blooger'ın kurucusu ve Twitter'ın kurucu ortaklarından olan Evan Williams ile konu hakkında çok detaylı bir şekilde konuşmuştu. Willams konuşmasında Facebook ve Twitter gibi sitelerin kullanıcılar tarafından çok fazla rağbet gördüğüne ve anlık duyguları ifade etmek için fazlasıyla kullandıklarına değinmişti. Willams'ın verdiği röportajdaki en can alıcı sözlerse şunlar oldu; "Eğer Blogger ve WordPress kullanan insanlarla konuşursanız, size kullanıcı sayısı olarak hiç olmadıkları kadar büyük rakamlara ulaştıklarını söyleyeceklerdir. Bu da klasik bloog yazma mantığının gücünden hiçbir şey kaybetmeden yoluna devam ettiğini gösteriyor." İnsanların bloog yazarken, Facebook ve Twitter'a göre çok daha fazla konsantre olduklarına da değinen Williams, "Dünya çapında on milyonlarca blog kullanıcısı varsa, belki yüzlerce milyon diğer servis kullanıcısı var." diyerek, her ne kadar blogger sayısı az da olsa, yine de yabana atılmayacak ve bir anda kapatılamayacak kadar çok kullanıcısı olduğuna değindi.

Google çalışmalarına tam gaz devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Blogger sitesinin arabirimine yapılan değişiklik, şüphesiz bu çalışmaların sonuçlarından bir tanesi. Bakalım google önümüzdeki günlerde daha ne gibi sürprizler yapacak.   


Tüm konu: Google'dan rahatlatan haber çabuk geldi!

Resimlerle: Bilinmeyen 13 Google Hizmeti!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Google+'dan beklentileriniz ne yönde?