Google'dan yeni cep: Project Tango

CHIP Online
21-02-2014, 15:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Google'ın "Project Tango" adını verdiği yeni projesi ve cep telefonu, diğer ceplerden çok farklı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/goo ... ct-tango_45564.html

Resimlerle: Bu cepler Android 4.4 KitKat'lı!

Google, yakın zamanda telefonumuzla çevremizin 3 boyutlu haritalarını çıkarmamıza olanak tanıyacak bir teknoloji üzerinde çalışıyor. Böyle bir teknoloji, yeni bir mobilyanın evinize sığıp sığmayacağını kontrol etmekten, süpermarketteki ürünlere göz atmaya sayısız olanaklar sunabilir.


Google'ın Advanced Technology and Projects (ATAP) grubunun duyurduğu Project Tango'nun merkezinde 5 inç'lik özel bir akıllı telefon var. Bu özel Android'li telefonun donanımları ve yazılımları, cihazın tüm hareketlerini izleyecek ve ortamın 3 boyutlu haritasını çıkarmasını sağlayacak biçimde özelleştirilmiş.


ATAP'ın başında Microsoft'un Kinect takımında çalışan Johnny Lee bulunuyor. Lee, hedeflerinin mobil cihazlara "insan ölçeğinde alan ve hareket anlayışı kazandırmak" olduğunu söylüyor. Telefon, konum, yön ve derinlik verilerini Android uygulamalarına göndermek üzere bir geliştirme API'sı sunuyor. Project Tango henüz yolun başında, ancak Google'a göre oyunlarda, görme zorluğu çeken kişilere yardımcı olmada, navigasyonda ve diğer günlük senaryolarda kendisine uygulama alanı bulacağını tahmin ediyor.


Project Tango'nun henüz sadece 200 prototip geliştirme kiti var. Google, bunları 14 Mart'ta "dokunmatik uygulamadan fazlasını oluşturacak" profesyonel geliştiricilere dağıtmayı planlıyor.

Tüm Konu: Google'dan yeni cep: Project Tango

Resimlerle: Bu cepler Android 4.4 KitKat'lı!

Kaynak: www.chip.com.tr