Google Earth mucizesi!

CHIP Online
14-08-2012, 19:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Google Earth'ün neler yapabildiğini hala anlamayanlar için çok özel bir haber daha...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/google-earth-mucizesi_35358.html

Resimlerle: Google Earth'ün gözüyle Türk Stadyumları

Rosetta taşı bulunmadan önce insanlar hiyerogliflerin asla deşifre edilemeyeceğini düşünüyordu. Şimdiyse Google Earth'te yapılan yeni bir keşif, bir başka inancı yıkacağa benziyor.


Eğer yeni resimler hakkındaki tahminler doğruysa, Mısır'da yeni piramitler ve onları korumakla görevli olanların mezarları keşfedilmiş olabilir. Yukarıda heyecan yaratan resimlerden birini görüyorsunuz.


Bu piramitlerin halihazırdakilerden daha eski nesillere ait olduğu düşünülüyor.  Resimleri fark eden Angela Micol, daha önce de benzer bir çalışma sonucu Yucatan yarımadası açıklarında olası bir sualtı şehrini keşfetmişti. Bu nedenle Micol'un çalışmalarının inanılırlığı yüksek.


Piramit uzmanı Nabil Selim, bunların daha önce keşfedilmemiş formasyonlar olduğunu doğruluyor ve M.Ö. 1802- 1649 arası hüküm sürmüş 13. Hanedan'a ait olduklarını tahmin ediyor. En son bakir mezarın 13. Hanedan'dan sonra yaşamış Tutankamon'a ait olduğu ve bunun 1922'de bulunduğu düşünüldüğünde bu keşfin Mısır tarihi konusunda bazı temel saptamaları değiştirmesi şaşırtıcı olmayacaktır.

Tüm Konu: Google Earth mucizesi!

Resimlerle: Google Earth'ün gözüyle Türk Stadyumları

Kaynak: www.chip.com.tr