Google Glass'a rakip çıktı: Telepathy One

CHIP Online
25-08-2013, 21:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Google Glass'a ciddi bir rakip olmak isteyen gözlük, gerçeğe dönüşmek üzere önemli bir yol kat etti!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/goo ... athy-one_42231.html

Google Glass teknoloji dünyasında devrim yaratacak kadar yenilikçi bir ürün. Google henüz piyasaya çıkmamış olsa da test için binlerce kullanıcıya dağılmış durumda. Ancak elbette rakipsiz kalması beklenemezdi.


Telepathy isimli bir firma, geliştirdiği dijital gözlük, Telepathy One için 5 milyon dolarlık fon toplamayı başardı. Böylece, Google Glass'ın ilk ciddi rakibi ortaya çıkmış oldu.


Futuristik görünüme sahip, parlak metalik gözlüğün etkileyci görüntüsünün yanında, yetenekleri de Google Glass'dan farklılaşıyor. Cihazda iki adet kulaklık da bulunuyor. Gözlük, Google Glass'ın aksine, çok ince bir tasarıma sahip ve kullanıcının yüzündeki varlığını hissettirmemeyi hedefliyor.


Firma, gözlük için yatırımcılardan topladığı 5 milyon dolarlık fonla, gözlüğü kullanışlı kılacak uygulamalar geliştireceğini açıkladı. Telepathy, dijital gözlüğünü 2014'te piyasaya sürecek. Aynı dönemde Google da gözlüğünü satışa sunmuş olacak. Dolayısıyla iki firma arasında fiyat rekabetinin oluşacağını tahmin edebilirsiniz. Ayrıca, başka teknoloji şirketlerinin de kendi gözlükleri için gizli gizli çalıştıklarını tahmin etmek zor değil.

Tüm Konu: Google Glass'a rakip çıktı: Telepathy One

Kaynak: www.chip.com.tr