Google'ın 2005'te verdiği söz yalan oldu!

CHIP Online
25-10-2013, 14:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Google, test ettiği bu yenilik ile, 8 yıl önce kullanıcılarına verdiği sözü adeta "çiğniyor!"

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/goo ... lan-oldu_43348.html

Resimlerle: Google'da çalışmak

Google'ın, arama sonuçlarında büyük etkisi olacak yeni bir özelliği test etmeye başladığı ortaya çıktı. Artık arama sonuçlarına göre, kullanıcılara banner reklam gösterilecek. Başka bir deyişle, aranan kelimelere göre sonuç listenin en üstünde birkaç adet "sponsorlu" link görmeye alışık olan Google kullanıcılarının bundan sonra listenin tepesinde kocaman banner reklamları görecek.


Ancak asıl ilginç olan detay şu ki, bugün Yahoo'nun CEO'su olan Marissa Mayer, 2005 yılında Google'ın arama motoru ve kullanıcı deneyimleri bölümünün yöneticisi olarak, Google adına basına şu açıklamayı yapmıştı: "Google kullanıcıları arama motorunda hiçbir zaman banner reklam görmeyecekler, bunun sözünü veriyoruz. Hiçbir zaman göz yoran, flaşlar patlatan, sağdan soldan çıkan rahatsız edici grafik banner'lara izin vermeyeceğiz!"


Fakat testlerine başlanan yeni özellik, bu sözün tutulmayacağının açık ispatı gibi... Demek ki, dünyada hiçbir söz para kadar değerli değilmiş. Google'ın şimdiden, çok tatlı paralar ödemek isteyen 30 büyük şirketle banner anlaşması yaptığı söyleniyor.

Tüm Konu: Google'ın 2005'te verdiği söz yalan oldu!

Resimlerle: Google'da çalışmak

Kaynak: www.chip.com.tr