Google'ın 2012 sürpriz yumurtaları!

CHIP Online
13-12-2012, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Google ile sadece ciddi işler yapmanız şart değil! İşte Google'ın hepimizi eğlendiren 9 sürprizi!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/goo ... urtalari_37503.html

Resimlerle: En iyi 13 Google doodle'ı!

Google, hizmetlerine ve yeniliklere büyük önem veren bir şirket de olsa, karşımıza küçük ve eğlenceli şeyler çıkarmak konusunda hiç de cimri davranmıyor. Her sene onlarca farklı doodle, çeşitli HTML5 oyunları gibi içerikler ortaya çıkaran Google, birçok "sürpriz yumurta"yı da ürünlerinin içine gizliyor. İşte bu senenin Google imzasını taşıyan sürpriz yumurtaları:


Zerg rush: İlk olarak Nisan 2012'de ortaya çıkan bu süpriz yumurtasını etkin hale getirmek için Google arama kutucuğuna "zerg rush" yazmanız gerekiyor. Ardından Google'ın "O"ları, arama sonuçlarınızı yemeye başlıyor. Yapmanız gereken, "O"lara onları öldürene kadar tıklamak.


Google Reader ninja: Google Reader'da klavyenizle şu Konami kodunu girdiğinizde soldan bir ninja çıkacak: yukarı, yukarı, aşağı, aşağı, sol, sağ, sol, sağ, b, a.


Sayı uzmanlarına: Ondalık sistemler dışındaki nümerik sistemleri seviyorsanız, Google'da "binary," "hexadecimal," veya "octal" kelimelerini aratmayı deneyin. Arama sonuçları sayısını ikilik, onaltılık veya sekizlik sistemde göreceksiniz.


Tüm Konu: Google'ın 2012 sürpriz yumurtaları!

Resimlerle: En iyi 13 Google doodle'ı!

Kaynak: www.chip.com.tr