Google'ın Android tehdidi ciddileşti!

CHIP Online
19-02-2014, 20:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Google'ın dev cep üreticilerine çektiği söylenen Android resti, bu mesajla daha da ciddileşti!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/goo ... ddilesti_45488.html

Resimlerle: Bu cepler Android 4.4 KitKat'lı!

Daha önce burada yayınladığımız haberimizde, Google'ın Android telefon üreticilerine rest çektiğini ve artık eski sürüm Android yüklü cihazların piyasaya sürülmesi halinde bu telefonların Google Play'e girmesine izin vermeyeceğini belirtmiştik. Söylentilere dayanan bu haber, söylenti bile olsa çok önemliydi ancak şimdi söylentiden de öteye geçti ve Google'ın üreticilere gönderdiği mesaj internete sızdı.


Google'ın üreticilere gönderdiği bu kısa mesajda tam olarak şu not yer alıyor: "Şubat 2014'ten başlamak üzere, Google artık eski işletim sistemleriyle piyasaya sürülen cihazlara onay vermeyecek." 


Böylece Google ve telefon üreticileri arasındaki savaşın somut delili de ortaya çıkmış oldu. Telefon üreticileri, KitKat gibi yeni işletim sistemlerini telefonlarına adapte etmek için ekstra zamana, iş gücüne ve harcamaya ihtiyaç duydukları için, halihazırda onay almış oldukları eski Android sistemleri ile yeni modeller piyasaya sürerek sıcak satış ve nakit akışı sağlamayı seviyorlar ancak bu da piyasada çok sayıda, eski sürümlere hapsolmuş pahallı telefonların dolaşmasına neden oluyor. Ardından, kullanıcılar, daha yeni satın aldıkları pahallı telefonlarına neden yeni Android güncellemelerinin gelmediğini sorgulayarak konudan Google'ı sorumlu tutuyor ve öfkelerini Google'a yöneltiyorlar. Oysa sorunun temelinde, telefon üreticilerinin "daha fazla kazanmak" ve her yeni model için bir önceki modeli adeta "silmeleri" yatıyor...

Tüm Konu: Google'ın Android tehdidi ciddileşti!

Resimlerle: Bu cepler Android 4.4 KitKat'lı!

Kaynak: www.chip.com.tr