Google'ın en zorlu patent savaşı!

CHIP Online
09-04-2014, 20:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Google'ın adına tescillemek istediği bu kelime, patent tarihinin en karmaşık kararına yol açacak!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/goo ... t-savasi_46420.html

Resimlerle: Patenti alınan en "garip" icatlar

Google, teknolojik gözlüğü Glass ile büyük bir devrim yapmaya hazırlanıyor. Ancak karşısında önemli bir zorluk var zira cam ve gözlük anlamına gelen "glass" kelimesi o kadar jenerik bir sözcük ki, Google'ın bu kelimeyi ticari olarak tescil ettirmesi son derece zor görünüyor. Bu da, Google'ın yaptığı tanıtım yatırımından nemalanmak isteyen çok sayıda "no-name" teknoloji firmasının yakın gelecekte kendi "glass" markalarını piyasaya sürmesi ve kullanıcıları yanıltmaları ihtimalini ortaya çıkarıyor.


Ancak ABD patent otoriteleri Google'ın çaresizliğinin farkında ve Glass kelimesini Google adına tescillemeye gönüllü görünüyor. Patent bürosunun tek çekincesi, daha önce isminde Glass kelimesini kullanan teknolojik ürünlerle yaşanacak olan çakışma zira Microsoft'un da SmartGlass isimli bir ürünü bulunuyor; ayrıca ileride Google'ın isminde Glass kelimesi bulunan gözlük, bardak, cam gibi ürünlerin üreticilerine karşı sorun yaratıp yaratmayacağına da emin olamıyorlar.


Bu tescil dosyasının, patent ofisinin karşılaştığı en zor patent başvurusu olacağını tahmin etmek zor değil. Bakalım sonuç nasıl olacak?

Tüm Konu: Google'ın en zorlu patent savaşı!

Resimlerle: Patenti alınan en "garip" icatlar

Kaynak: www.chip.com.tr