Google'ın gözlüğüne çok sağlam rakip geliyor!

CHIP Online
11-03-2014, 16:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Google'a akıllı gözlük konusunda meydan okuyan devlere bir yenisi daha eklendi!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/goo ... -geliyor_45883.html

Resimlerle: 12 hayal ürünü inanılmaz gözlük!

Sony, Google'ın akıllı gözlüğüne karşı piyasaya süreceği akıllı gözlüğünü medyaya duyurdu. Henüz prototip aşamasında olan gözlük, Google Glass'ın aksine, bir kulağın yanına takılan minik bir ekrandan değil, tam bir gözlükten oluşuyor. Kullanıcı normal bir gözlük gibi akıllı gözlüğü taktığında, garip bir görüntü oluşturmadan hatta bir dijital gözlük taktığını belli etmeden dolaşabiliyor.


Medyaya tanıtılan demoda, bir kullanıcı havaalanında SmartEyeglass'ı takarak, check-in kontuarlarını arıyor, gözlük de kullanıcıya ok işaretleri ile kontuarlara giden yolu tarif ediyor.


Gözlükte ayrıca gömülmüş bir kamera ve mikrofon da bulunuyor. Bu sayede gözlük üzerinden fotoğraf ve video çekmek mümkün oluyor. Ayrıca artırılmış gerçeklik uygulamalarını çalıştırabiliyor. Gözlük Android telefonlarla uyumlu çalışıyor ve pek çok veriyi de telefondan alıyor. Gelen aramalara cevap vermek gibi özellikler de gözlüğün yetenekleri arasında.


Sony, yakında gözlüğün SDK'sını (Software Development Kit) yayınlayacağını da bildirdi. Bu da yazılımcıların onun için sayısız uygulama üretebilmesi anlamına gelecek. Fakat şimdilik tarihler hakkında net bir bilgi yok.

Tüm Konu: Google'ın gözlüğüne çok sağlam rakip geliyor!

Resimlerle: 12 hayal ürünü inanılmaz gözlük!

Kaynak: www.chip.com.tr