Google'ın ilk çeyrek sonuçları memnun edemedi

CHIP Online
18-04-2014, 13:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Google'ın yeni açıkladığı gelir rakamlarındaki artış, beklentilerin altında mı kaldı?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/goo ... -edemedi_46626.html

Resimlerle: En popüler cepler ve SAR değerleri!

Google, ilk çeyrekte gelirlerini yüzde 19 artırdığını açıkladı, ancak firmanın birinci çeyrek reklam gelirleri firmanın yatırımcılarında hayal kırıklığı yarattı.

Google'ın Çarşamba günü yaptığı açıklamaya göre birinci çeyrek gelirleri, 15.42 milyar ABD doları oldu. Firma, geçen seneye göre iyi bir sıçrama yapmış olsa da rakamlar, bazı analistlerin beklentisinin bir miktar altında kaldı. Google'ın hisse başına olan gelirleri 6.27 dolara yükseldi, ancak bu da beklenenin bir miktar altında kaldı.

Açıklanan rakamların Google'ın hisselerini birkaç saat içinde olumsuz etkiledi.

Google'a göre ücretli tıklamaların sayısı, geçen senenin ilk çeyreğine göre yüzde 26 yükseldi. Bununla birlikte bu tıklamaların maliyeti veya reklam verenlerin ödediği miktar, yüzde 9 düştü.

Google CEO'su Larry Page, gelirlerdeki artışı göstererek durumu "bir başka harika çeyreği geride bıraktık" sözleriyle nitelendirdi. Rakamların analistlerinin beklentilerinin altında kalmasına rağmen gelir toplantısında iki önemli noktaya vurgu yapıldı. Bunlardan biri, 3.000 kişiden daha fazla geliştiricinin destek sunmak istediği Chromecast'in iyi satışlarıydı. Formda olan bir başka ürün ise Google Play mağazası ve Play Movies'in 39 yeni ülkeye açılmasıyla beraber artan film satışlarıydı.

Tüm Konu: Google'ın ilk çeyrek sonuçları memnun edemedi

Resimlerle: En popüler cepler ve SAR değerleri!

Kaynak: www.chip.com.tr