Google'ın sürücüsüz aracı şekil değiştirdi!

CHIP Online
29-05-2014, 21:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Google'ın sürücüsüz araç projesi, bu garip görünümlü araba ile yeni bir boyuta taşınıyor...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/goo ... gistirdi_47414.html

Resimlerle: Kadınların En çok Tercih Ettiği 10 Araba

Eğer kendi kendine çalışan ve ilerleyen araçlarla ilgiliyseniz gözlerinizi Google'ın üzerinden ayırmamanız iyi olacak. Çünkü, Google, direksiyonsuz ve pedalsız araç denemelerinin ikinci aşamasına, çok ilginç bir modelle başlanmış durumda.


Bu söylem her ne kadar "havalı" gözükse de, bütün kontrolü bilgisayarlara bırakma fikri pek çok insan için büyük bir soru işareti. Daha önce farklı markaların araçlarıyla testler yapan Google'ın kendi ürettiği deneme aracını eski Volswagen Beetle arabalarının ünlü ismi Herbie'yi andırır bir şekilde üretmiş olmasının sebebi de, bu soru işaretlerini biraz olsun azaltmak olabilir. Aracın üstünde dikkatli bir LiDAR şapka yer alırken, gözlere benzeyen ışıklar bulunmakta ve burun gibi gözüken bir parça da algılayıcılardan oluşmakta. Tabii ki bu görünüşü tamamlamak için, elektrikli araba olmasından kaynaklı, radyatörün olması gereken noktada da geniş bir gülümseme göze çarpıyor.


Google'ın söylediğine göre aracın içinde iki kişilik yerin yanı sıra, planlanan rotayı gösteren bir ekran ve ufak tefek eşyalar için depolama alanları yer alacak. Google'ın konu hakkındaki blog yazısı, bu iddialı araç hakkındaki söylentileri doğrular nitelikte. Yazılanlara göre, aracın algılayıcıları hiçbir kör nokta bırakmazken, çevresindeki iki futbol sahası boyutunda bir alan içerindeki her şeyi de algılayabilecek.


Tabii ki önlem almak adına bu prototip araç filosu, saatte 40 km hızın üzerine çıkmayacaklar. Google'ın bu en yeni deneysel aracı yetenek konusunda ortalama sayılabilse de, geniş bir vizyona sahip durumda. Firmanın planı manual kontrollere sahip "yaklaşık olarak 100 adet prototip araç" üretimi kapsıyor. "Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde" ise Kaliforniya içerisinde pilot bir program başlatılabilir. Ayrıca Google, bu teknolojiyi güven içerisinde kullanıma sunmak adına bazı partner firmalarla da çalışabileceğini söylemiş durumda...

Tüm Konu: Google'ın sürücüsüz aracı şekil değiştirdi!

Resimlerle: Kadınların En çok Tercih Ettiği 10 Araba

Kaynak: www.chip.com.tr