Google I/O etkinliği canlı olarak burada

CHIP Online
27-06-2012, 19:25   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Google, Android Jelly Bean'i, Nexus 7 tableti ve fazlasını dev geliştirici etkinliğinde tanıttı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/goo ... k-burada_34489.html

Google'ın yıllık geliştirici etkinliği Google I/O, Türkiye saati ile 19:30'da başlayacak. Dev etkinlikte Google yöneticileri sahneye çıkarak şirketin yeni ürünlerini ve planlarını duyuracaklar. Duyurulacak yenilikler arasında Android'in yeni sürümü Jelly Bean, Nexus tablet, yenilenen Google Maps, yeni Google TV ve çok daha fazlası var.


Türkiye saati ile 19:30'da başlayacak dev Google etkinliğinden tüm gelişmeleri bu sayfadan dakika izleyebileceksiniz. Güncel bilgiler için sayfanızı yenilemeyi unutmayın.


21:06 - Canlı yayınımız burada sona eriyor. Google'ın etkinliğinden önemli gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz. Etkinlikte tanıtılan Android Jelly Bean, Nexus 7 ve Nexus Q'nun detaylarını ve Google+'daki yeni özellikler gibi diğer yenilikleri daha detaylı olarak sizlerle çok yakında paylaşacağız.


21:02 - Yeni "Party Mode", etkinliklerde çekilen fotoğrafların kaybolmasına engel oluyor. Parti modu açıkken fotoğraflar, etkinlik sayfasında beliriyor.


21:00 - Google+'da olmayan insanları da davet etmeniz mümkün.


20:58 - Yeni "Google+ Events", etkinliklerinizi daha "harika" kılmayı amaçlıyor. Events ile hoş görünümlü davetiyeler gönderebiliyorsunuz ve yeni işlev, Google Calendar ile entegre oluyor.


20:56 - Google'dan Google+ için bir duyurusu daha var.


20:55 - Google+'ın tablet uygulaması, iPad için de sunulacak. Ancak şimdilik sadece Android için.


20:54 - Google+'ın yeni tablet sürümü tanıtılıyor: "Şimdiye kadar oluşturduğumuz en iyi Google+".


20:51 - Google, sadece bir sene içinde 250 milyondan fazla kullanıcının Google+'a "yükselttiğini", hizmetin 150 milyon aylık etkin kullanıcısının bulunduğunu ve bunların yüzde 50'sinin her gün oturum açtığını ve sitede 60 dakikadan fazla zaman geçirdiğini söylüyor.


20:47 - Google+ ile ilgili bir tanıtım videosu gösteriliyor.


20:44 - "Dünyanın ilk sosyal akış cihazı" 299 dolara satışa sunulacak. Fiyat, ilk bakışta cihazın sunduklarına göre pahalı gibi görünüyor.


20:41 - Birden çok Q'ya sahipseniz, evinizin içinde aynı müziği senkronize olarak çalabiliyorsunuz. "Nexus Q, ilk sosyal akış cihazı."


20:40 -  Nexus Q, çift Wi-Fi ve Ethernet bağlantılarına sahip.


20:35 - Nexus Q, TV'nizle bağlanıyor ve her zaman buluta bağlı bulunuyor. Telefonunuzla onu kontrol edebiliyorsunuz, ancak telefonunuzdan ona akış yapmıyorsunuz. Telefonunuzla bulutu kontrol ediyorsunuz.


20:34 - "Nexus Q, küçük, Android'li bir bilgisayar."


20:33 - Daha önce bir medya cihazından bahsettiğini söyleyen Google, Nexus Q adında yeni bir cihazı tanıtıyor. Google, bu cihaz ile tüketici elektroniklerinde yeni bir devre girdiklerini söylüyor. "Beklenmeyen, güçlü ve gizlemli bir şey üretmek istedik."


20:32 - Nexus'un yurtdışı fiyatı 199 dolar.


20:31 - Dead Trigger da nefes kesici grafiklere sahip.


20:29 - Denge çarkı ve ivmeölçer, Nexus 7'yi ciddi bir oyun cihazı haline getiriyor. Şu an Google'ın gösterdiği oyun olan Horn 3D'nin grafikleri oldukça etkileyici.


20:28 - Sıra Currents'deki yeniliklerde. İçerikler, web'den alınarak Nexus 7 için biçimlendiriliyor. İçeriği canlı olarak diğer dillere çevirmek mümkün.


20:27 - Maps'e yeni eklenen katmanlar ve "içeriyi gör" özelliği gösteriliyor. Çevrimdışı özelliği ise "tüm bir şehrin verilerini" çevrimdışı kaydetmeye yarıyor.


20:26 - YouTube uygulaması, tabletler için baştan tasarlanmış.


20:25 - Ana ekrandaki yeni widget'lar, yeni içerik bulmanızı kolaylaştırıyor. Bu widget'ler, siz kullandıkça daha akıllı ve isabletli hale geliyorlar. Nexus 7 aynı zamanda standart tarayıcı olarak Chrome ile gelen ilk cihaz.


20:23 - Nexus 7'nin TV ve film izlemek için de ideal olduğu söyleniyor.


20:22 - Dergilerin tablet için optimize edilmiş sürümleri bulunuyor. Dergilerde etkileşimli öğeler de bulanabiliyor.


20:21 - Nexus 7, 9 saat video yürütebiliyor, 300 saat bekleyebiliyor. Ağırlığı ise 340 gram.


20:19 - Nexus 7'nin Google Play için geliştirildiğini söyleyen Google, onun Android 4.1 Jelly Bean ile çalıştığını duyuruyor. Cihaz oldukha hafif ve ince. 180 x 800 HD çözünürlük sunuyor. Dört çekirdekli Tegra 3 işlemciye, 12 çekirdekli grafik işlemciye sahip.


20:15 - Google Play'deki kitap ve dergi içeriği için optimize edilmiş bir cihaz geliştirmek istediklerini söyleyen Google, bunun için Asus'la çalıştıklarını ve Nexus 7'yi ortaya çıkardıklarını söylüyor.


20:14 - Google Play'de 600.000 uygulama var ve şimdiye dek 20 milyarın üzerinde uygulama yüklemesi yapılmış. Uygulama içi ödeme özelliğinin tanıtılmasının üzerinden sadece 1 sene geçmesine rağmen gelirlerin %50'si buradan sağlanıyor.


20:12 - Geliştiricilere özel araçlardan ve uygulama şifreleme gibi yeni özelliklerden bahsediliyor.


20:10 - Galaxy Nexus, Nexus S ve Xoom için Jelly Bean güncellemeleri, Temmuz ortasından itibaren sunulmaya başlanacak. SDK ise bugün hizmete sunuluyor.


20:08 - Google Now, tuttuğunuz spor takımından son gelişmeleri önünüze sunuyor. Arama geçmişiniz, hangi bilgiyi isteyebileceğiniz konusunda tahmin yürütmek için kullanılıyor.


20:06 - Sesli arama özelliği arama geçmişiniz, takviminiz ve fazlasını kullanarak daha akıllı sonuçlar veriyor.


20:05 - Google'ın gösterdiği örnek sesli aramalara bakacak olursak Siri'ye iyi bir rakip gelmiş gibi görünüyor. Sesli aramanın verdiği cevaplar oldukça isabetli.


20:03 - Jelly Bean'de arama özellikleri yenilenmiş bulunuyor. Arama sonuçlarında artık Knowledge Graph'den faydalanılıyor. Arama sonuçları daha şık bir biçimde gösteriliyor, sesli arama ise artık çok daha hızlı, size sesli olarak yanıt verebiliyor.


20:01 - Google+ fotoğrafları artık uyarlarda görüntüleniyor. Bir fotoğrafı uygulama içine girmeden +1'lemek mümkün.


20:00 - Jelly Bean'deki uyarılar daha detaylı. Bu uyarıları genişleterek daha fazla bilgi görüntülemek mümkün olabiliyor - Gmail mesajları gibi.


19:58 - Jelly Bean'de görme engelli kullanıcılar için de geliştirmeler bulunuyor.


ICS'deki kameranın çok hızlı fotoğraf çekmeyi mümkün kıldığı, Jelly Bean'in ise bu fotoğafları gözden geçirmeyi hızlandırdığı söyleniyor.


19:57 - Sesli yazmada şimdilik sadece İngilizce destekleniyor ancak zaman içerisinde yeni diller de eklenecek.


19:56 - Jelly Bean'de sözlük gözden geçirilmiş, metin girişi ise eskisinden daha kolay. Bunun yanında internete bağlı olmadan sesli yazabilme özelliği duyuruluyor.


19:55 - Simgelerin sıralanması ile ilgili yeni bir özellik tanıtılıyor.


19:54 - Jelly Bean'in sunduğu FPS'nin çok daha yüksek olduğundan bahsediliyor.


19:52 - "systrace adında bir araç geliştirdik. Bu araç, rendering motorunun ne yaptığını gösteriyor."


19:50 - "Üzerinde çalıştığımız ikinci sorun ise güç koruma ile ilgili - artık ekran ile etkileşimde bulunmak, CPU'yu hızlandırıyor."


19:47 - "Grafiklerde üçlü tampon belleği geliştirdik. Bunun sonucu ise kararlı bir FPS. Animasyonlar artık çok akıcı." "Ardından dokunmatiği ele aldık. Jelly Bean'de parmağınızın nerede olduğunu tahmin ediyoruz."


19:45 - "Jelly Bean, ICS ile geliştirdiğimiz platformun üzerine yeni geliştirmeler getiriyor." "Jelly Bean'de arayüzü hızlı bir hale getirmek için çok çalıştık."


19:43 - Ve Barra Android 4.1'den söz ediyor. "Sizlerle üzerinde çalıştığımız şeyi paylaşmak istiyoruz. Hazır mısınız? Android 4.1, Jelly Bean."


19:42 - Barra, bu sayının saniye başına 12 yeni Android cihazına denk geldiğini söylüyor.


19:40 - Hugo Barra sahnede. Geçen sene 100 milyon Android cihazı sınırını geçtiklerini söyleyen Barra, bu sene 400 milyon Android cihazı sınırını aştıklarını duyuruyor.


19:37 - Vic Gundotra sahnede. Etkinliğe katılan 6.000 kişiye "Google I/O'ya hoşgeldiniz" diyor.


19:33 - Seyircilerden telefonlarını titreşime almaları isteniyor. Google'ın etkinliğe birkaç dakika geç başladığını söylemeliyiz.


19:30 - Geliştiriciler, koltuklarındaki yerini aldılar. Etkinlik başlamak üzere. Etrafta dolaşan Project Glass'lı kişiler dikkat çekiyor.

Tüm Konu: Google I/O etkinliği canlı olarak burada

Kaynak: www.chip.com.tr