Google: "iPhone artık..."

CHIP Online
24-07-2012, 16:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Google'ın iPhone hakkındaki bu yorum ve talebi, Apple'ı çileden çıkarttı... İşte olay olan sözler...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/google-iphone-artik_34941.html

Resimlerle: iPhone 5'de olmasını beklediğimiz özellikler!

Google'a göre iPhone'da kullanılan patentli özellikler oldukça popüler ve bir endüstri standardı olarak kabul edilmesi gerekiyor. Patent suçlamalarıyla başı oldukça meşgul olan şirkete göre popüler ve belirgin özellikleri kullanmaya engel olmak, son kullanıcıya zarar veriyor.


Bu durumu ABD senatosu yargı komitesine gönderdiği bir mektupla bildiren Google hukuk danışmanı Kent Walker'a göre, bu tescilli buluşların bazılarının artık genel geçer bir standart haline gelmesi gerekiyor. Walker şunları söylüyor: "Standart Belirleme Kuruluşları (SSO'lar), genel standart belirleme sistemi üzerinde önemli bir rol oynuyorlar ve telekomünikasyon gibi endüstrilerde güçlüler. Bununla birilikte standartların tek kaynağı değiller."


Android hakkında sayısız şikayeti bulunan Apple, tabii ki Google'ın konuya olan bu yaklaşımını kabul etmiyor. Apple genel hukuk danışmanı Bruce Sewell, tescilli bir teknolojinin çok popüler hale gelmesinin onu gerçek bir standart haline getirmeyeceğini söylüyor. Sewell'a göre iPhone'un özellikleri, geleneksel bir telefona göre "farklı bir kategoride" bulunuyor: "iPhone ile fotoğraf çekmenin, ev-finans hesap tablosunu yönetmenin, video oyunlarını oynamanın, diğer sayısız uygulamayı çalıştırmanın, standartlaştırılmış protokollerle ilgisi yok. Apple, iPhone'u oluşturmak için milyarlarca dolar araştırma ve geliştirme harcaması yapmıştır ve üçüncü parti uygulama geliştiricileri, iPhone'da çalışan uygulamalar geliştirmek için milyarlarca dolar harcamıştır."

Tüm Konu: Google: "iPhone artık..."

Resimlerle: iPhone 5'de olmasını beklediğimiz özellikler!

Kaynak: www.chip.com.tr