Google Maps'te en iyi 5 labs özelliği!

CHIP Online
30-05-2011, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Google Maps'da bu gizli özellikleri açarak farklı bir deneyim yaşayın, can sıkıcı şeylerden kurtulun

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/goog ... ozelligi_27180.html

Resimlerle: Google Earth 1950'lere karşı!

Google'ın ünlü harita hizmeti Google Maps'in 'Labs' bölümünde bulunan ek özellikleri kullanarak birçok ek işleve ulaşmak mümkün. Bu deneysel özellikler, Maps'i kullanmayı daha kolay bir hale getirmekle kalmıyor, canımızı sıkan bazı sorunları da gideriyor.

Bu yazımızda 5 faydalı Google Maps Labs işlevini sizlere tanıtacağız. Labs işlevlerine ulaşmak için bu bağlantıya tıklamanız yeterli.

Short URL:
Google Maps'in URL'leri oldukça uzunlar, çünkü içerisinde bir adres barındırıyorlar. Çözüm ise Google'ın URL kısaltma hizmetini kullanmaktan geçiyor. Bu lab'ı etkinleştirdiğinizde, 'Link' düğmesine basarak oluşturduğunuz bağlantılar artık çok daha kabul edilebilir bir boyutta size sunuluyor.

Drag 'n' Zoom: Bir konuma ne kadar yaklaşmak istediğinizi keşfetmek kolay, ancak bunu yapmak o kadar da kolay değil. Drag 'n' Zoom özelliğini etkinleştirdiğinizde ise yakınlaşma çubuğunun altındaki büyüteç simgesine tıklayıp, ardından bir kutucuk çizerek istediğiniz alana tam istediğiniz bir şekilde yaklaşmanız mümkün.

Tüm konu: Google Maps'te en iyi 5 labs özelliği!

İzleyin: Google Maps'da devrim!

Resimlerle: Google Earth 1950'lere karşı!


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Google'ın deneysel özelliklerinden faydalanıyor musunuz?