Google' nin Türkiye'deki tahtını sarsacak Türk Ar

Sanal_internet007
13-11-2008, 17:23   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
10 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008


Türkiye'nin Türkçe Arama Motoru

Ara.com.tr %100 yerli ve Türk mühendislerinin geliştirdiği yeni nesil arama motoru. Sloganı ” İyinin en iyisi” olarak belirledi. Arama sonucunda daha iyi sonuçlar vermek için yola çıkan ara.com.tr hedefine adım adım ulaşıyor. Bir çok aramalarda dahi iyi sonuçlar veriyor.

Ara.com.tr Arama Motoru, bilişim sektöründe faaliyet gösteren İstanbulHost, Aktif Medya ve Prefabrik Yapı sektöründe faaliyet gösteren Karmod’un ortak girişimi olarak kurulan ara.com. tr yeni nesil bir arama teknolojisi sunuyor.

Türk ziyaretçisine hitap eden Google, Yahoo, ve live gibi arama motorlarına çok yakında rakip çıkmaya hazırlanan ara.com.tr’nin yatırımcı listesine KartalPlast Şirketler grubu da eklendi. Bu projede mimarları ise, İnternet Teknojilerinin Türkiye’de yaygınlaşmasında önemli bir isim olan Fizik Mühendisi ve İnternet Teknolojileri Uzmanı Hasan TEZGEL, bir çok internet projesine imza atan İnternet Projeleri, Tasarımı ve Arama Motoru Uzmanı İsmail Hakkı Yıldız ve iş adamı Mesut Çankaya gibi isimler.

Ara.com tr’nin proje organize ve yönetiminden sorumlu İsmail Hakkı YILDIZ, ara.com.tr hakkında şunları söyledi:

“Çoğu ülkenin kendi arama motoru var. Biz ise büyük bir oranda yabancı arama motorlarına bağlı kalıyoruz. Buna mecbur değiliz. Biliyoruz ki bizim insanlarımız yabancı bir arama motoru kullanmaktan rahatsızlar. Yeni nesil teknolojiyle donatılmış ve ihtiyaçlarına daha güzel cevaplar veren kendi arama motorlarını gördüklerinde her zaman tercih edecekler. Bunun üzerine Türkçe arama motoru yapmaya karar verdik, mühendis arkadaşlarımızla geceli gündüzlü çalıştık. Biz mevcut arama teknolojilerini kendi teknolojimizle birleştirip yeni bir arama teknolojisi ortaya koyduk. Sloganımız iyinin daha iyisi oldu. Çok arananları daha çok optimize edip mevcutlardan daha da iyi sonuçlar veriyoruz. Mevcut kapasitemiz sınırlı olsa da bu kapasitemizi artırdığımızda inanılmaz sonuçların çıkacağını biliyoruz. Ziyaretçiyi en iyi ve yakın sonuca götürmek temel ilkemiz.. Kimi zaman günlük tekil ziyaretçimiz 577.000 ‘ne kadar çıktı. Kimi zaman serverlarımız yetmedi, ilave serverlar ekledik. Kimi zaman Türkiye’nin en çok ziyaret edilen siteleri içerisine girdik. Çalışmalarımız tamamlanmadığımız için piyasada biz varız demedik. Şimdi büyük ölçüde tamamladık ama çalışmalarımız devam ediyor. Şimdi biz varız diyoruz. Milyon dolarlarla yapılacak işleri kendi kısıtlı imkanlarımızla başardık. Ara.com.tr olarak bu heyecanlı girişimin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz.” dedi.

EN YAKIN SONUCA ODAKLI ARAMA MOTORU

Arama teknolojileri evriminde yeni bir çağ başlatmayı amaçlayan ara.com.tr internet’in kendi kurgu ve sistemleriyle arama motorunu geliştirmektedir. En yakın sonuç odaklı arama motoru kullanıcıyı en yakın sonuca götürmektedir. Şu anda sistemini %70 oranında tamamlamış ve yayına geçmiştir. Çok kısa zamanda projenin eksik kalan kısımlarını tamamlamayı planlamaktadır.

SERVİSLERİ ( Hizmet Alanları)

Web Araması: Aranılan kelimeye en uygun sonuçları optimize ederek gösterir. Site yayından kalkmışsa ön izlemesini keşten gösterir.


Video Araması: Çok çeşitli video sitelerindeki milyonlarca video içersinden tarayarak sizi aradığınız videoya ulaştır.


Resim Arama: Aranan sözcükle ilgili web sitelerindeki resimlere, resimlerden web sitelerine ulaştırır.


Ansiklopedik Bilgi Arama: Dünyaca ünlü Wikipedia üzerinden daha anlaşılır ve kolay bulunur bir arama hizmeti sunuyor. Wikipedia üzerinden arayanlar bu kadar derli toplu sonuca ulaşamıyorlar.


Sözlük:

Türkçeden İngilizceye, İngilizceden Türkçeye çeviren sözlük hizmeti. Aradığınız Türkçe bir kelimenin ingilizcesini webde kolayca bulmanız için düşünüldü.


Dizin:

Yüz binlerce site kategorize edilerek sektörel ya da kategorik olarak daha kolay ulaşım için hazırlandı. Hazırlanırken dmoz esas alındı..

Haber:

Haber günlük gazete, haber siteleri ve dergileri tarayıp kategorik olarak listeleyen ve tüm medyayı bir arada sunan bir haber sitemidir. Anlık olarak tüm medyayı yoklar, yeni haberleri kaynaklarıyla birlikte size verir. Tüm gazete, haber siteleri ve dergileri buradan takip edebilirsiniz.


Gazeteler:

Günlük gazetelerin ilk sayfalarını tarayıp size gösteriyor. Tüm gazeteleri bir arada görebileceğiniz görsel bir sistem.


Reklam Sistemi:

Hem reklamcıyı hem de yayıncıyı düşünen online reklam sistemi

Hem internette tanınmak isteyen web siteleri, hem de reklam yayınlamak isteyen web siteleri için düşünüldü. Bu sistem bir reklam pazarı. Herkes bütçesine göre reklam verir veya alır. Reklam ücretini kendi belirler. Reklam yayınlamak isteyen web siteleri de reklam yayınlama ücretini kendisi belirler. İsteyen kişi fiyatına uygun yayıncıları seçer ve reklamını verir. Reklamlar anahtar kelime hedefli ve site seçme hedefli olduğu için geri dönüşümü yüksek olacaktır. Reklamlar ne kadar gösterilirse gösterilsin ücret alınmaz. Eğer reklam verenin web sitesine ziyaretçi gönderildiyse her bir ziyaretçi gönderme ücrete tabidir. Reklama her bir tıklama maliyeti küçük olduğundan hem ekonomik hem de etkili bir reklam. Geri dönüşümü % 100 ölçülebilir.

Reklam verenler istatistikkleri, hem ara.com.tr ‘nin kendilerine verdiği reklam panelinden hem de kendi istatistiklerinden görebilirler.


FARKLARIMIZ

1. Türkçe bir arama motoru

2. Sunucularımız Türkiye’de

3. %100 yerli sermaye

4. Yazılımını Türk Mühendisler geliştirdi.

5. Daha iyi sonuçlar

6. Video Arama

7. Ansiklopedik Bilgi Arama

8. Tüm haberler bir arada

9. Gazete Sayfaları

10. Online Reklam Sitemi

Dileklerimiz:

Türk yatırımcıların dikkatlerini üzerimize çekmek istiyoruz. Bizlere sponsor olabilir, destek verirlerse arama motoru sahasındaki rüzgarı Türkiye üzerinden dünyaya estirebiliriz. Bu heyecana ortak olsunlar.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Kaynak: www.bilnetforum.com

Son Düzenleme: Sanal_internet007 ~ 13 Kasım 2008 17:27
Hiper£l£v£nKids
13-11-2008, 17:29   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,310 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2008

Zaten isminden kaybedir ismi çekici değil ara ):

Hiper£l£v£nKids
13-11-2008, 19:12   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,310 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2008

Evet arkadaşlar bu rekor kurılalı uzun zaman oldu.Hedef 20.000 kişi.Arkadaşlar ajandanıza not alın 16 Kasım 2008 Pazar günü Saat 20'de 20.000 kişinin aktif olması dileğiyle hoşçakalın
Ayrıca imzamız süreklki aktif dursun imzanız:

CHIP Online Rekor Denemesi sizde 20.000 kişiye dahil olun>>>;

Andaç Işık
13-11-2008, 20:20   |  #4  
Andaç Işık avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,407 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

offf enes sıkıtn ama ya bu ne hem mesaj sayını uçuruyosun hem adamı deli ediyosun

SaGoPa KaJMeR.
13-11-2008, 20:31   |  #5  
SaGoPa KaJMeR. avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,547 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

Şu adresteki Haberi Tekrar okumanızı isterim...
Ve Google Tahtını sarsacak nice arama motorları var ama bunu hic biri başaramamış. Bence Ara.com.tr önce bilgi.com     


ürfet34
14-11-2008, 10:53   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
154 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008
byburak2008
Şu adresteki Haberi Tekrar okumanızı isterim...
Ve Google Tahtını sarsacak nice arama motorları var ama bunu hic biri başaramamış. Bence Ara.com.tr önce bilgi.com     


Google Tahtını sarsacak nice arama motorları var ama bunu hic biri başaramamış diyorsunuz başlık ta attığımı sannnediyorum eksiklikler giderildikten sonra  googlenin kabusunu olmaya devam edectir şu anada eksiklirler olduğu nedeniyle günde 60.000 kulanıcıya ulaştık hedefimiz 500.000 olacaktır cevaplarınız için teşekkürler ara.com.tr

ürfet34
14-11-2008, 10:56   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
154 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008
enes39
Zaten isminden kaybedir ismi çekici değil ara ):
google ingilizce birkelime biz burda türk yapımı anlatıyoruz  ara kelimesi türk yapımı olduğu için ara.com.tr olmuştur bu sebeble ismini eleştirmek abestkaçar... ara.com.tr

Son Düzenleme: ürfet34 ~ 14 Kasım 2008 10:57
DaRWeLL
14-11-2008, 13:56   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,851 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

google la yarışamaz

Kapalı Hesap (76993)
14-11-2008, 17:19   |  #9  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
1,382 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

Şu anda Google'ı sarsabilecek bir rakip yok hele Türkiye'de hiç yok ara.com.tr ancak türk kullanıcıların ilgisini çekebilir uluslararası başarılar elde edebileceğini sanmıyorum sadece Türk arama motorları değil ki Goole'a karşı bir çok arama motoru var ama Google'un yüzde kaçı olabilir sizce ???

ürfet34
15-11-2008, 20:00   |  #10  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
154 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

yolun açıkolsun başarılar ara.com.tr

net24
15-11-2008, 20:12   |  #11  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,233 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008
DaRWeLL
google la yarış
ewet bencede bi arama yapıym dedim çok az şey buldu.
google olsa bak bak bitmez

luqqa
21-11-2008, 01:09   |  #12  
luqqa avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
332 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2008

birinci olarak rakip oldugunuz arama motoru uluslar arası çalışan bir arama motoru; .tr uzantılı bir sistemle google tahtını sarsmaya çalışmanız biraz saçma imkansızı imkanszlıkta aramak.

ikincisi, bir arkadaş demiş isimden kaybeder diye evet gerçekten isimden kaybeder ama türkçe oldugu için değil kusura bakma ama google yazıp ctrl+enter la turkçe arama öncelikli bi arama motoru çıkarken ara.com.tr yazmak oldukça sıkıcıdır kullanıcı için ara.com olsa tutabilirdi.

ama her zaman Türk projelerine saygı duyup destek vermek birinci amacımız olmalı sonuçta bizler destek vermezsek kimse vermeyecektir.

ürfet34
21-11-2008, 11:31   |  #13  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
154 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008
luqqa
birinci olarak rakip oldugunuz arama motoru uluslar arası çalışan bir arama motoru; .tr uzantılı bir sistemle google tahtını sarsmaya çalışmanız biraz saçma imkansızı imkanszlıkta aramak.

ikincisi, bir arkadaş demiş isimden kaybeder diye evet gerçekten isimden kaybeder ama türkçe oldugu için değil kusura bakma ama google yazıp ctrl+enter la turkçe arama öncelikli bi arama motoru çıkarken ara.com.tr yazmak oldukça sıkıcıdır kullanıcı için ara.com olsa tutabilirdi.

ama her zaman Türk projelerine saygı duyup destek vermek birinci amacımız olmalı sonuçta bizler destek vermezsek kimse vermeyecektir.


yorum yok tr. uzantılıymı pehhh güldürme bizi AlkışAlkış

ikametsiz
15-11-2009, 18:32   |  #14  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
13 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2009

google iflas etmiş türkiyeden çekiliyormuş

Ygz79
15-11-2009, 23:54   |  #15  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
297 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

bir çok hizmete başladı ara.com.tr mesala
[reklam]
adword ve adsense gibi :D

Zaym1n
16-11-2009, 01:32   |  #16  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
495 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2007

neyi nereye sarsıyo xD microsoft bing'i çıkarttı google'ı titretemedi bu neyi sarsıyomuş xD


bide ikametsiz diye bi m---!---a---!--L

google iflas etmiş türkiyeden çekiliyormuş

böyle bi yorum yapmış bu arkadaş yada kardeş çok küçük olmalı 8-9 yaşında falan heralde eğer 8-9 yaşında değilsen 10 yaş üstündeysen sen yaşama yada bilgisayardan internetten uzak dur xD

Son Düzenleme: Zaym1n ~ 16 Kasım 2009 01:35