Google, Samsung ve LG'den 2 gizemli toplantı!

CHIP Online
06-05-2013, 20:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Google'ın Samsung ve LG ile yaptığı gizemli Android toplantılarının ardında neler var?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/goo ... toplanti_40197.html

Resimlerle: Android ceplere bakım

The Korea Times'dan yayınlanan bir habere göre Google'ın yeni CEO'su Larry Page, dünyanın en büyük telefon üreticileri olan Samsung ve LG yetkilileri ile görüşmek üzere geçen hafta içerisinde Güney Kore'yi ziyaret etti.


Android işletim sistemi için büyük önem taşıyan her iki firma yetkileriyle de ayrı ayrı temaslarda bulunan Page, ilk olarak Samsung'un başkan yardımcısı Lee Jay-yong ile görüştü. Page'in, Samsung'un Android'li akıllı telefon üretimindeki açık ara lider olmasının Andorid işletim sistemi için bir tehlike olduğunu düşündüğü biliniyor. Pek tabi Samsung'un bir süredir Linux tabanlı "Tizen" işletim sistemi üzerinde çalışmasının da bu görüşmedeki önemli konulardan biri olduğu düşünülüyor.


İkinci görüşmeyse LG'nin CEO'su Koo Bon-Joo ile gerçekleştirildi. Akıllı telefon piyasasına yavaş ama emin adımlarla giren LG, an itibarı ile Google'ın yakından takip ettiği bir firma konumunda. Zira Android işletim sistemi kullanan akıllı telefon üreticileri içerisinde LG'nin gözle görülür bir pazar payı artışı söz konusu. Page ve Koo'nun Seul'da gerçekleştirdikleri dört saatlik toplantının ardındansa, birçok farklı kaynak, LG'nin Nexus 5 için çalıştığını da söylüyor. "Megalodon" kod adına sahip olacağı söylenen yeni Nexus 5, aynı kaynaklara göre 5 inç'lik 1080p OLED ekranı ile bizlere merhaba diyecek.


LG için ortaya atılan farklı iddialar da var. Yayınlanan habere göre firma, tatil dönemi bitmeden Android işletim sistemine sahip, esnek ekranlı ilk telefonunu piyasaya sürecek. Bir diğer ilgi çekici not ise, Google Glass'ın gelecekte görücüye çıkacak olan modellerinin, LG tarafından üretilecek olması. 

Tüm Konu: Google, Samsung ve LG'den 2 gizemli toplantı!

Resimlerle: Android ceplere bakım

Kaynak: www.chip.com.tr