"Google: Sansürcü ve insan haklarına karşı"

CHIP Online
25-04-2008, 14:57   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

CHIP Online Google hakkında aykırı görüşleri ile tanınan Gerald Reischl ile bir röportaj yaptı.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Goog ... ina-karsi_6559.html

"Google tehlikeli bir bilgi canavarıdır." Bu sözler Avusturya'daki Kurier günlük gazetesinde çalışan editör Gerald Reischl'a ait. "Die Google Falle" (Google Tuzağı) ismindeki kitabında arama motoru sunucusuna yoğun bir şekilde saldırıyor.

Reischl Google'ı kontrolsüz veri toplama açlığı ve insan haklarını önemsememesi yüzünden suçluyor.

CHIP Online Gerald Reischl ile çok özel bir röportaj gerçekleştirdi:

Soru: Açıklamalarınıza göre Google başlangıçta eğlenceli bir arama motoru iken şu an bir "bilgi canavarı" haline geldi. İlk olarak ne zaman Google'ın kullanıcılarıyla gereğinden fazla ilgilendiği hissine kapıldınız?

Reischl: Beni şüphelendiren iki olay gerçekleşti. İlki Larry Page'in CES 2006'daki açıklamalarını duyduğumda oldu. Larry Paige bir Google Earth yerküresinin önüne geçip "fethedilmesi gereken" birçok siyah nokta olduğuna işaret ediyordu. İkincisi ise çalıştığım gazetenin bir arkaplan-röportajı için yaptığım araştırmada meydana geldi. Haber için 180 satırlık alanım vardı fakat elimde tam bir seri oluşturacak kadar materyal vardı. Bu materyallerin arasında patentler, kullanıcı izleme (user-tracking) ve kullanıcı profili oluşturma (user-profiling) metotları ile ilgili bazı şeyler dikkatimi çekti.


Tüm konu: "Google: Sansürcü ve insan haklarına karşı"


Kaynak: https://www.chip.com.tr

Google imparatorluğu hakkında ne düşünüyorsunuz?