"Google şeytanca davranıyor"

CHIP Online
17-08-2013, 12:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Uzun zamandır Google ile kavgalı olan dev şirketin CEO'su, rakibini kendi sözleriyle vurdu!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/goo ... vraniyor_42081.html

Resimlerle: Google, Microsoft ve diğerleri zaman tüneli içerisinde

Oracle ve Google arasında bir süredir devam eden bir dava vardı. Oracle, sahibi olduğu Java yazılımının Android işletim sistemi içinde kullanımına dair Google ile davalık olmuştu.


Oracle CEO'su Larry Ellison, CBS televizyonunda yaptığı bir açıklamada, Google'ı şeytanca hareket etmekle suçladı: "Google, şeytan olmayın diyor ama asıl şeytanlığı kendisi yapıyor!" İki firmanın kavga etmesi, medyada "Larry vs. Larry" (Larry, Larry'e karşı) kısaltmasıyla anılıyor çünkü iki firmanın da CEO'larının ismi Larry.


Oracle başkanı, Google'ın Java kullanımı üzerinden onlara telif ödemesi gerektiğini savunuyor ve Google'ın bunu yapmamak için şeytanca yöntemler kullanarak Java'yı çaldığını iddia ediyor.


Oracle başkanının Google'ı şeytanlıkla suçlaması da boş bir ifade değil. Google reklamlarında, "Don't be Evil" (Şeytan olmayın) spotunu kullanıyor. Oracle da buna gönderme yapıyor.


Oracle, 7,4 milyar dolar ödeyerek Sun Microsytems'ı satın aldıktan sonra Sun'ın sahibi oldu ve açık kaynak kodlu Java yazılımı da şirkete geçti. Google'ın Android sistemi ise büyük oranda Java sistemini kullanıyor. Ancak Oracle, Google'ın Java kullanmak için doğru lisanslara sahip olmadığını, Sun döneminde kalan açık kapıları kullanarak, yazılımı çaldığını iddia ediyor.


Google ise, Sun'ın zamanında onlara Java'yı kullanmaları için sınırsız izin verdiğini iddia ediyor. Oracle Google'dan 1 milyar dolar talep ediyor. Google ise, Android'in gelirlerinin yüzde 0,65'ini ve ekstra olarak mahkeme masrafları için 2,8 milyon dolar vermeyi teklif ediyor. Toplam rakam ise, Oracle'ın isteğinin çok altında kalıyor.

Tüm Konu: "Google şeytanca davranıyor"

Resimlerle: Google, Microsoft ve diğerleri zaman tüneli içerisinde

Kaynak: www.chip.com.tr